Natječaj za deveti ciklus Mladi izlažu: Mladim autorima nudi se jedinstvena prilika za izlaganje

Objavio admin, 22/01/2024, pod: INFO ZONA, KLUB ZONA, NOVOSTI

Info zona je objavila natječaj za izlaganje u sklopu devetog ciklusa Mladi izlažu u klubu Zona. Umjetnici i umjetnice mlađe generacije imaju priliku predstaviti se u atraktivnom prostoru u centru Splita, ali i osigurati sufinanciranje troškova produkcije izložbe.

– U prethodnih osam godina u sklopu ciklusa Mladi izlažu izlagalo je više od 70 zadovoljnih izlagača kojima smo osigurali promociju te osnovne tehničke uvjete i sufinanciranje troškova produkcije. Tema ovogodišnjeg natječaja je “Stretch zone”. Riječ je o području neposredno izvan komforne zone u kojem smo izazvani isprobavati nove stvari, preuzimati rizike i izlaziti iz uobičajene i sigurne rutine pa sebi postavljamo izazove, učimo nove vještine i rastemo kao pojedinci. Pozivamo mlade umjetnike i umjetnice da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i prijave se na natječaj – poziva Tina Vukasović Đaković, kustosica ciklusa u prethodne tri godine.

Prijavitelji moraju biti mlađi od 30 godina, a radovi producirani van mentorstva institucija. Prednost će imati prijavitelji koji imaju prvu samostalnu izložbu nakon diplome i prijavljene radove nisu ranije izlagali.

Zainteresirani autori i autorice moraju do 17. veljače 2024. godine ispuniti online prijavnicu dostupnu na infozona.hr/prijave. Naknadno će biti kontaktirani za dostavu fotografija, skica ili video zapisa najmanje tri rada. Izbor umjetnika, odnosno umjetničkih koncepata, odredit će stručna komisija do kraja veljače.

RSS 2.0 | trackback