NMG@MKC_Nives Sertić: Pejzaži: trilogija pogleda, 1. dio

Objavio admin, 08/07/2024, pod: GALERIJA MKC, IZLOŽBA, MAVENA

U splitskoj Galeriji MKC u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split) ljetna sezona se otvara u petak 12. srpnja 2024. u 20 h velikom ambijentalnom izložbom multimedijalne umjetnice Nives Sertić.

Izložba koja nosi naslov Pejzaži: Trilogija pogleda, 1.dio rezultat je višemjesečnog rezidencijalnog boravka u Splitu i okolici. Rad je realiziran uz potporu udruge MAVENA kao dio godišnjeg izložbenog programa NMG@PRAKTIKA.

Ova izložba označava početak razvoja novog ciklusa radova Trilogija pogleda kojim autorica propituje našu percepciju vremena i prostora, a koju interpretira kroz odnos čovjeka i prirode, prikazan kroz motive koje pronalazi u Splitu i njegovom zaleđu. Koreografiranjem arhitekture galerije video projekcijama velikih dimenzija, čija je namjera usporiti kretanje i potaknuti promatranje, stvorena je imerzivna ambijentalna multimedijalna instalacija. Kao i u svojim prethodnim radovima, autorica nastoji, kako sama kaže, emancipirati naš pogled te stvoriti prostor empatije i kontemplacije. Izložbu kurira Jelena Šimundić Bendić, dok je tehnički postav realizirao Marin Renić.

Izložba se može posjetiti do 26. srpnja. Radno vrijeme Galerije MKC je od ponedjeljka do petka u vremenu od 18 do 21h (preporučamo dolazak u kasnijim satima zbog optimalne količine svjetlosti u prostoru).

Nives Sertić (Dubrovnik, 1984.) multimedijalna je umjetnica, grafička dizajnerica i scenografkinja. Njen rad obilježen je dugogodišnjim interdisciplinarnim projektima, poetskim instalacijama i performansima. Istražuje granice i preklapanja raznih medija, sa naglašenim fokusom na fotografiju i film. Recentnim radovima propituje percepciju i odnos pojedinca prema okolišu, a promatranje kao čin kontemplacije koristi kao metodu u svom umjetničkom radu.

RSS 2.0 | trackback