Otvoren poziv za prijave filmova na diskurzivni program “U kvadrat”

Objavio admin, 26/09/2023, pod: FILM, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT, NOVOSTI, obavijesti

Kino klub Split je otvorio poziv za prijave filmova na diskurzivni program “U kvadrat”. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju.

Diskurzivni programa“U kvadrat” posvećen je prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika. Osim prezentacije, program autorima pruža priliku da izravnim javljanjem putem digitalnih kanala, s publikom iskomuniciraju uvjete i izazove nastanka djela te u otvorenoj atmosferi razmjene međusobna iskustva.

Pošaljite vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela. Veseli nas svaki autentični glas filmašica i filmaša, koji se usuđuju biti drugačiji. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju.

Na program se može prijaviti putem ONLINE PRIJAVNICE do 20.12.2023.

Tijekom tri godine provedbe, u programu je sudjelovalo 58 autora i autorica iz zemalja regije, kao i inozemstva, Njemačke, Francuske, Brazila, Litve, Rusije, SAD-a, Australije, Tajlanda, Bjelorusije, Grčke, UK, Austrije, Nizozemske, Malte, Finske, Izraela i drugih. Prikazano je više od 100 filmova nastalih u specifičnim produkcijskim okvirima – samostalno ili putem platformi, kolektiva ili organizacija koje dijele znanje i resurse koji pomažu smanjiti troškove produkcije, omogućujući na taj način autorima da razviju vlastiti jezik. Program se u 2023. godini provodio od siječnja do listopada, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28). Nadamo se da ćemo nastaviti poticati i pridonositi promociji nezavisnog stvaralaštva.

_

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback