Otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma pod mentorstvom Borisa Poljaka

Objavio admin, 20/07/2022, pod: EDUKACIJA, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT

Ukoliko imate ideju i želite razvijati vlastiti eksperimentalni film pod mentorstvom Borisa Poljaka, Kino klub split organizira radionicu eksperimentalnog filma. Polaznici će kroz grupna predavanja, individualne konzultacije i praktični rad moći realizirati svoje zamisli ili sudjelovati u realizaciji filmova kolega i kolegica. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a raspored radionice dogovorit će se u suradnji s polaznicima.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti prijavni obrazac do 28. srpnja 2022.

Radionica je besplatna za članove Kino kluba Split, a za sve ostale kotizacija iznosi 150 kn.

Uvodno predavanje i upoznavanje održat će se 1. kolovoza s početkom u 16 h u sali Kino kluba Split.
Dalji raspored predavanja, konzultacija i praktičnog rada dogovoriti će se s polaznicima na uvodnom predavanju, a završetak radionice planiran je najkasnije do 17. kolovoza.

Za dodatne informacije možete poslati upit na e-mail adresu: press@kinoklubsplit.hr

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola „Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

RSS 2.0 | trackback