PDM predstavlja: “TAJNI SPLIT” – novi community arhivski projekt Igora Mihovilovića

Objavio admin, 07/11/2019, pod: KINO KLUB SPLIT, PLATFORMA DOMA MLADIH, URBANA KULTURA, UZGON

“Tajni Split” je medijsko-arhivski projekt promotora i arhivista splitske nezavisne scene Igora Mihovilovića i partnerskih organizacija realiziran u 2019. godini kroz projekt “25 godina nezavisnog umjetničkog aktivizma u Domu mladih”. Projekt sistematizira više od dva desetljeća prikupljenih podataka i dokumenata povezanih s nezavisnom scenom grada Splita i fizički ih trajno pohranjuje u community arhiv dostupan u sklopu Platforme Doma mladih.

Kroz seriju video-intervjua objavljenih na Vimeo stranici Kino kluba Split započinje i trajno bilježenje sjećanja protagonista splitske nezavisne produkcije, bila ona izvedbena, likovna, aktivistička ili glazbena. Nakon 6 objavljenih intervjua u 2019. godini slijedi izložba u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu krajem prosinca u suradnji s KUU “Uzgon”, te snimanje novih epizoda podcasta u 2020., kao i puštanje u rad arhivske web stranice istog imena.

Prvi intervju u sklopu temata objavljen je sa splitskim glazbenikom Nikolom Radmanom, a u narednim tjednima bit će objavljeni i intervjui s Ivanom Svagušom, Makom Jovanovićem, Marinkom Biškićem, Sašom Jimijem Kesićem i Hrvojem Cokarićem.

Projekt je financirala Zaklada “Kultura nova”

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback