Petra Najman: MOJA SMRT I JA (wip)

Objavio admin, 05/07/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, IZVEDBENI PROGRAM, MALA SCENA

U ponedjeljak 12.7.2021. u 20:00 na Maloj sceni Doma mladih Petra Najman izvest će predstavu u nastajanju „Moja smrt i ja“ u kojoj kroz cirkuske i lutkarske elemente obrađuje temu smrtnosti.

Rad je izabran putem otvorenog poziva Cirkuske rezidencijalne mreže – inicijative šest organizacija suvremenog cirkusa iz pet hrvatskih gradova, osnovane s ciljem doprinosa razvoju regionalne cirkuske scene. ‘Moja Smrt i ja” je predstava u nastajanju u kojoj kroz lutkarske i cirkuske elemente (statični trapez i plesna akrobatika) umjetnica obrađuje tematiku smrtnosti, inspirirana periodom u kojem je bila ozlijeđena nakon pada s trapeza i nije se mogla baviti cirkusom.

Ideja i izvedba: Petra Najman
Vanjsko oko i dramaturgija lutkarskih elemenata: Marijana Matoković
Suradnica za pokret: Marina Cherry
Svjetlo: Nikola Mijatović
Produkcija: Cirkorama

O autorici:
Petra s 12 godina otkriva cirkus u cirkuskoj udruzi Cirkorama iz Zagreba. Zaljubljuje se u tu vrstu umjetnosti i s Cirkoramom počinje raditi svoje prve cirkuske predstave (Danse Macarbre- pokušaj vertikalnog povratka, I do you do) i ostale brojne performanse. S 18 godina odlazi u Francusku u cirkusku školu Turbul izučavati cirkusku pedagogiju za djecu i mlade. Nakon završene godine i dobivene diplome cirkuskog pedagoga upisuje profesionalnu cirkusku formaciju Piste d’Azur gdje trenutno usavršava svoje cirkusko i umjetničko znanje i specijalizira statični trapez kao osnovnu disciplinu.

Ulaz je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Više: https://www.youtube.com/watch?v=mfehCHcNKGk

__

Gostovanje se odvija u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže – projekta 6 hrvatskih partnera koji pruža prostornu i tehničku podršku lokalnim i regionalnim umjetnicima u kreaciji novih predstava.
Rad udruge Cirkus Kolektiv podržava Zaklada Kultura nova, a program se realizira uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

RSS 2.0 | trackback