Plesna radionica “Unutra i vani, samo sad i stalno”

Objavio admin, 02/06/2021, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, FILM, TIRAMOLA

U nastavku programa “Mala škola suvremenog plesa” u lipnju vas očekuju dvije radionice i predstava. U subotu 5. lipnja od 17 do 19 sati i nedjelju 6. lipnja od 10 do 13 sati u prostoru Beton Kino Doma mladih, održat će se prva radionica “Unutra i vani, samo sad i stalno” pod vodstvom Eme Crnić. Osim radionice, u subotu od 19:15 do 20 sati, imat ćete priliku pogledati i pet kratkih plesnih videa/filmova.

“Unutra i vani, samo sad i stalno” je radionica suvremenog plesa pod vodstvom Eme Crnić, koja se održava u sklopu Tiramolinog programa “Mala škola suvremenog plesa”. Na radionici će naglasak biti na osvještavanju tijela od osnovnih principa kretanja do kompleksnijih plesnih formi – kroz kombinaciju alata iz raznih tjelesnih praksi i suvremenih plesnih tehnika. Uz osvještavanje tijela, istraživati će se kontrola i preciznost, opuštenost i kaos u kretanju i stvaranju plesa u trenutku. Unutar improvizacijskih vježbi i zadanog plesnog materijala, igrati ćete se s pažnjom plesačice/plesača i onoga koji taj ples promatra – skupa ćete pokušati otvoriti prostor prema razumijevanju (žive ili nasnimljene) plesne izvedbe ‘’iznutra’’ i ‘’izvana’’.

Osim radionice, Ema će nam, u sklopu podprograma Muze(j) plesa, prikazati i kratke autorske filmove/videa, Svaki svaki dan, Supergirl Nobody, Stalker, Postcard i Can you hear the music. Svaki svaki dan snimljen je na Akademiji dramske umjetnosti kao završni rad. Film je do sada prikazan na 10. Monoplay festivalu i na festivalu Barutana018 u Osijeku. Ema trenutno istražuje područje plesnog filma snimajući solo improvizacije u seriji nazvanoj Phoneshort’s ili kroz montiranje vlastitih snimaka, otkrivajući koreografiju u procesu montaže (Supergirl Nobody, Stalker).

Ema Crnić je profesionalna plesačica iz Zagreba, koja trenutno radi kao slobodna umjetnica (HZSU) na nezavisnoj umjetničkoj sceni i kao članica udruga plesnih umjetnika (UPPU Puls, UPUH). Nakon završetka studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2018. godine, počinje izvoditi za i surađivati ​​s domaćim i stranim umjetnicima: Jasna Vinovrški Layes (ANSAMBL), Irma Omerzo (Opna, Nevidljivi (ples)), Robert Clark – Koreokroj (Mass), Rajko Pavlić (Poskočite anđeli), Petra Hraščanec i Saša Božić (Boli kolo, Kolo), Teatro Verdi (SUBVERBAL), Trafik (Jogging Godard), Bad.co (Rad panike), Petra Hraščanec (Skupa)…
Istovremeno, s kolegama i prijateljima s akademije osniva Umjetničku organizaciju Škvadra u kojoj kontinuirano radi kao plesačica (u projektima: Punopravno, Ne čujem te, mrak je, Pierottijeva 11) i kao koreografkinja (Bazen, Bazen u Dvorištu).

Radionica Eme Crnić će se održati u subotu 5. lipnja od 17 do 19 sati i nedjelju 6. lipnja od 10 do 13 sati u prostoru Beton Kino Doma mladih, a projekcije filmova/videa, koje su namijenjene široj javnosti će se održati 5. lipnja od 19.15 do 20 sati nakon čega slijedi razgovor s autoricom.

Prijave su obvezne za sudjelovanje na radionici, kao i za projekcije filmova/videa. Najavite svoj dolazak na plesnaudrugatiramola@gmail.com

Ema Crnić

Program se održava uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split te uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Grada Splita.

Više: Facebook event

RSS 2.0 | trackback