Počinje novi ciklus besplatnih online radionica za mlade

Objavio admin, 08/07/2021, pod: EDUKACIJA, novosti, PLATFORMA DOMA MLADIH

Mladi do 25 godina ovoga srpnja imaju priliku sudjelovati u besplatnim online radionicama pod nazivom DIGI dan na kojima će, uz profesionalno vodstvo akademskog slikara i računalnog grafičara Veljka Popovića, naučiti kako osmisliti karakter dizajna animiranog lika.

DIGI dan radionice provode se u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, a prvi ciklus radionica u srpnju bavit će se aktualnom temom spajanja umjetnosti i novih tehnologija kroz karakter dizajna animiranih likova.

O predavaču: Veljko Popović diplomirao je na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a od 1998. profesionalno se bavi računalnom grafikom. Profesor je na umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje animaciju. Njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.

O DIGI dan radionicama: Prvi ciklus od pet radionica održat će se u srpnju. Svi sudionici imat će priliku naučiti kako dizajnirati lik iz vlastite mašte koristeći metode i tehnike koje se koriste u industriji filmske produkcije, izrade računalnih igara i animacije. Animacija je jedan od najsvestranijih formata za pričanje priča želite li gledatelja vratiti u davna vremena, stvoriti nevjerojatna bića ili se upustiti u putovanje unutar ljudskog tijela, s animacijom je moguće izraditi gotovo sve. Svaka dobra priča ima dobro razrađen karakter lika, a upravo taj karakter sudionici će imati priliku naučiti osmisliti i dizajnirati na DIGI dan radionicama. Tematika karaktera bit će definirana tijekom radionica, a može biti bazirana na problematici koja je društveno angažirana ili se tiče tema koje su vezane uz marginalizirane društvene skupine.

Nakon odslušanog programa svi sudionici dobit će potvrdu za sudjelovanje koja im može koristiti u budućem profesionalnom razvoju.

Broj sudionika na radionici je ograničen, a prijave se zaprimaju putem online obrasca.

Datumi održavanja radionica su: 15./20./22./27./29. 07. – 10 do 13 sati

Program prvog ciklusa DIGI dan radionica:
15. 7. – prvi dan radionica – 10 do 13 sati
Upoznavanje s tematikom karakter dizajna i pretprodukcija
– Odabir teme
– Izrada karakterizacije lika
– Izrada grubog dizajna

20. 7. – drugi dan radionica – 10 do 13 sati
– Izrada dizajna lika u T-pozi
– Dobre prakse kod dizajna likova
– QnA

22. 7. – treći dan radionica – 10 do 13 sati
-Izrada lika u pozi
-Razgovor o važnost siluete
-Razgovor o emociji u pokretu
-QnA

27. 7. – četvrti dan radionica – 10 do 13 sati
-Izrada finalne ilustracije u olovci
-QnA

29. 7. – peti dan radionica – 10 do 13 sati
Finalizacija
– Koloriranje
– QnA

Polaznici trebaju imati računalo, internetsku vezu i osnovno poznavanje rada na računalu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback