Podcast U Zoni

Objavio admin, 01/03/2021, pod: INFO ZONA

Info zona je pokrenula video podcast U Zoni, a poznati splitski komičari, Tomislav Primorac i Josip Škiljo već su ugostili brojne aktere pozitivnih priča i društvenih promjena u gradu Splitu. Dado Lelas iz udruge MoSt, nagrađivana mlada splitska karikaturistica Mihaela Erceg, pokretač projekta Ubijmo dosadu Tonći Visković, urednik i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić, svestrana Pinija Poljaković koja je dala doprinos mnogim splitskim udrugama i aktivističkim pričama, Antonia Kuzmanić iz udruge ROOM 100 te splitski street art umjetnik Ivan Svaguša već su bili gosti podcasta U Zoni.

Nedavno je gost bio i Toni Trivković, poduzetnik, pokretač IT scene u Splitu i organizator mnogih događanja namijenjenih širenju IT zajednice. Iako dolazi iz svijeta tehnologije, Toni je prvi put gostovao u nekom podcastu, a pričao je o svojim prvim poduzetničkim koracima, neobičnom putu formalnog obrazovanja i IT sceni u Splitu.

– Upiši gimnaziju pa od nje odustani da bi se prebacio u strukovnu školu pa upiši faks pa od njega odustani da bi uspio u životu – sažeo je Josip Škiljo najavu svog novog gosta u podcastu U Zoni. Toni je posebno istaknuo važnost umrežavanja, a već dvanaest godina organizira Open coffee, susrete pojedinaca iz svijeta tehnologije čiji je cilj širenje zajednice i dijeljenje iskustava i znanja. Kao odgovor na stav da se u Splitu ništa ne može izgraditi, pokrenuo je projekt Startup.hr koji je nakon dvije godine prerastao u Split Tech City.

Danas ima svoju tvrtku za dizajn i development, a već kao osnovnoškolac pokazivao je interes za tehnologiju pa je tako složio konfiguraciju svog prvog računala. U trećem razredu srednje škole upoznao se s funkcioniranjem poslovnog sektora te je istaknuo da mu je u poduzetništvu pomoglo igranje računalnih igara te trčanje na Marjanu, a prisjećajući se svog profesora Ivice Kartela objasnio je kakav bi trebao biti srednjoškolski profesor.

Brojne ispričane anegdote, iskustva, stavovi i zaključci izrečeni u osmoj epizodi podcasta U Zoni sigurno će inspirirati brojne gledatelje da i njima samima, kako je Toni rekao – motiv postanu naizgled neostvarive ideje.

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a može se pratiti na službenoj YouTube stranici Podcast U Zoni.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback