queerANarchive/Rad.Ni.K. distro

Objavio admin, 10/02/2021, pod: novosti, QUEERANARCHIVE

Kolektivi queerANarchive i Rad.Ni.K. okupili su se oko prostora Tiskare u Domu mladih. Na programu Praznine, koji otvara pitanja nedostatka prostora za kulturu uz isklizivanje grada u ponor masovnog turizma, a sve iz perspektive novih praznina koje nam je donijela pandemija koronavirusa, kolektivi u centru grada, u restoranu Uje, Dominisova 3, u četvrtak, 18. veljače od 16 do 19 sati predstavljaju svoj rad koji se temelji na produkciji fanzina i radionicama sitotiska.

queerANarchive predstavlja najnoviji broj fanzina Reinvencija koji obrađuje neke od ključnih društvenih tema pederluka kako ih je definirao Didier Eribon u radu Insult and the Making of the Gay Self, a teme se nadopunjuju životnim pričama i vizualima kojima su ovom fanzinu doprinjeli ljudi iz lokalne zajednice.

Uz distribuciju fanzina izložiti će se vizuali nastali za potrebe fanzina, a neke od motiva biti će moguće otisnuti u tehnici sitotiska na cekere ili druge odjevne predmete na licu mjesta.

Rad.Ni.K. predstavlja 18. broj samoizdanog fanzinaškog mjesečnika Beta Vulgaris. Ovo izdanje donosi red kolumni o kraju države, nihilizmu i poljoprivredi, red feljtona o uzajmnoj pomoći nakon potresa, solidarnosti sa malim knjižnicama i izdavačima, i red recenzija by Šike from Zarra, malo o antifašističkoj povijesti Splita, i na kraju red Predraga Lucića i red Jamesa Joyca.

Uz predstavljanje fanzina i kolektiv Rad.Ni.K. ponudit će izbor motiva za tisak na cekerima.

Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova. Radionice sitotiska i produkcija fanzina realiziraju se kroz programsku liniju qRADIONICE koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback