POPRAVLJAONICA

Objavio admin, 13/02/2024, pod: EDUKACIJA, GALERIJA KLUBA KOCKA, PERMAKULTURA DALMACIJA

Pridružite se na Popravljaonici u četvrtak 22.2.2024. od 18 do 19:30 sati u prostoru “Galerija kluba Kocka” u podrumu Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Sve više ljudi je prepoznalo Popravljaonicu udruge Permakultura Dalmacija, ali za one koji se možda po prvi put susreću s ovim ponavit ćemo o čemu se radi.

Popravljaonica je događaj na kojem imate priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u obrazac za popravke na LINKU.

Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako organizatorima da znaju što mogu očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od volontera nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i “Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste – LINK.

Kroz ovu godinu organizatori planiraju uključiti i malo drugačije popravke kao što su popravci raspoloženja, navika, vještina i sl.

Plan je Popravljaonicu održavati nekoliko puta godišnje i ako se vidite u bilo kojoj vrsti popravaka ili znate nekoga koga bi zanimalo molimo vas da im podijelite obrazac na linku u kojem je poziv za iste – LINK.

RSS 2.0 | trackback