Predstavljanje novog središnjeg portala u kulturi grada Splita 07.07. u 10h u Domu mladih

Objavio admin, 06/07/2020, pod: Gradimo Dom zajedno, KUM, MKC, PLATFORMA DOMA MLADIH

Pozivamo Vas da nam se pridružite na predstavljanju novog središnjeg portala u kulturi grada Splita koje će se održati u utorak, 7. srpnja s početkom u 10:00h u Domu mladih (Ulica slobode 28) u prostoru Razred. Predstavljanju će prisustvovati i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Portal je dio projekta “Gradimo Dom zajedno” koji provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu s Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Clusterom za eko-društvene inovacije CEDRA Split, Festivalom mediteranskog filma Split i Koalicijom udruga mladih. Ovo će predstavljanje poslužiti kao prilika za dijalog predstavnika medija, partnera na projektu, predstavnika ustanova u kulturi, organizacija civilnog društva i kulturno-umjetničkih organizacija koje organiziraju i provode sadržaje u kulturi.

Svrha novopokrenutog portala je osnaživanje umreženosti i poticanje suradnje organizatora i provoditelja programa u kulturi u gradu Splitu, kako u javnom, tako i u civilnom sektoru te informiranje građana o ustanovama, organizacijama civilnog društva i kulturno-umjetničkim organizacijama i njihovim kulturnim programima. Ovaj će portal služiti kao online alat organizatorima događaja u kulturi koji će imati mogućnosti izravnog kreiranja sadržaja portala unosom najava za događanja u kulturi koja organiziraju.

Također, ovom će prilikom Alen Munitić s Festivala mediteranskog filma Split, partnerske organizacije na projektu “Gradimo Dom zajedno”, predstaviti program festivala u kinu na otvorenom ispred Doma mladih, kao i razgovore s redateljima filmova srednjeg metra koji će uslijediti nakon projekcija u kinu na Domu.

Projekt “Gradimo Dom zajedno” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ukupna vrijednost projekta je 2.498.102,41 kn od čega su 2.123.387,05 kn sredstva Europske unije). Projektom “Gradimo Dom zajedno” želi se osnažiti kapacitete dionika kulture grada Splita u području sudioničkog upravljanja, unaprijediti postojeći model upravljanja Domom mladih te promovirati Split i Dom mladih kao žarište kulturne i umjetničke emancipacije kroz veću uključenost lokalne zajednice.

S obzirom da će se predstavljanje održati u prostoru Razred koji je trenutačno u procesu adaptacije, molimo Vas da dođete na plato pred Domom mladih gdje će Vas dočekati organizatori i odvesti do prostorija Razreda.

Radujemo se Vašem dolasku!

Aktivnosti projekta Gradimo Dom zajedno sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback