Održane prve radionice projekta Dan po dan – mladi u kulturi online

Objavio admin, 18/05/2021, pod: EDUKACIJA, PLATFORMA DOMA MLADIH, SNAGA STILA

Ovog vikenda (15. i 16. svibnja) održane su prve plesne online radionice koje provodi Kolektiv Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online. Voditelji Vedrana i Duje, profesionalni plesači i pioniri house plesnog stila u Hrvatskoj, sudionike su upoznali s dvije plesne tehnike Pas De Burree i Jacking.

Vedrana je u subotu započela ciklus radionica s jednostavna tri koraka Pas De Bourree koji se osim u hip hopu koriste u i mnogim plesnim tehnikama od baleta do jazz dancea. Nakon toga, Duje je u nedjelju predstavio Jacking, plesnu tehniku koja je dio house plesnog stila. Zanimljivo je naglasiti da su oba plesna stila hip hop i house nastala sredinom 80-ih prošlog stoljeća u SAD-u, točnije u New Yorku. Hip hop je nastao kao kombinacija party i društvenih plesova te rockinga, poppinga i lockinga, a house kao kombinacija hip hopa, stepa, latinoameričkih plesova, afričkih plesova, breakinga i capoeire.

Na idućoj radionici u subotu 22. svibnja u 18 sati, Vedrana će nam predstaviti osnovne elemente u footoworku. Tom prilikom moći ćete naučiti više i o ovom plesnom elementu jer svaka radionica, osim praktičnog dijela, obuhvaća i teorijski dio. Broj sudionika na radionicama je ograničen što omogućava voditeljima da svakom sudioniku posvete dovoljno pažnje i usmjere ih u izvođenju plesnih pokreta. Plesna atmosfera na radionicama uvijek je u ritmu koji se uči jer voditelji puštaju glazbu iz studia, a ona se projicira na zvučniku svih sudionika. Tako svi mogu pratiti ritam i uskladiti plesne pokrete koje uče.

Nakon odrađenih radionica video tutoriali naučenih plesnih tehnika dijele se u Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online kako bi svi, koji to žele, mogli ponoviti plesne pokrete prije iduće radionice.

Ako se niste još prijavili, a želite, prijaviti se možete putem online obrasca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback