qFEST / qFILM: Svjetska premijera filma Glad

Objavio admin, 29/05/2024, pod: DRUŽENJE, FILM, QUEERANARCHIVE

U sklopu qFEST-a u petak, 31. svibnja 2024., s početkom u 20 sati u prostoru LGBT centra Split (Ul. kralja Tomislava 8A, Split) će se održati premijera filma Glad.

Film Glad temelji se na snovima i sanjarenjima jednog šašavog i veselog društva, njihovim utopijskim vizijama stvarnosti kao refleksijama na svakodnevicu u kojoj i nije tako veselo. Glad za indijskim smokvama, lubenicom i ekscesom dovela je do niza nelogičnih zapleta i još manje očekivanih raspleta koji dovode u pitanje uobičajene filmske narative, ali nas uvijek vode prema bezuvijetnom prihvačanju i zajedništvu.
Sudjeluju: Ava Gard, Berime Shortall, Damiana Dildo, Petra, Rama, Sara Mihaela, Tihana Forever, Tonči, Usaftana Sapfa, Zemanuel van Zoek…

Film je snimljen kroz participativnu radionicu u koprodukciji kolektiva queerANarchive i Kino kluba Split u suradnji s Drag Kokošinjcem.
_
qFEST programska je linija kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita. Rad kolektiva queerANarchive financira Zaklada Kultura nova.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback