qIZLOŽBA: Pawel Zukowski – KVIR LJUTNJA

Objavio admin, 25/07/2022, pod: GALERIJA KLUBA KOCKA, IZLOŽBA, QUEERANARCHIVE

U sklopu qFESTA, festivala koji nudi mjesto sigurnog prostora i sudjelovanja u kulturnom životu LGBTIQ zajednice u gradu Splitu, u ponedjeljak, 25. srpnja 2022., u Galeriji kluba Kocka u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split) otvara se izložba Pawela Zukowskog.

Pawel Zukowski umjetnik je i aktivist koji u svom radu koristi jednostavne pronađene materijale, kao kartone od odbačenih kutija, daske od odbačenih komada namještaja, plakate i tkanine. Kao stipendist, i to prvi iz istočne Europe, ove godine je boravio u Fondaciji Tom of Finland gdje je istraživao njihove opsežne arhive gej erotike. Pozivajući se na vlastitu protestnu estetiku autor koristi arhivske materijale od kojih stvara nove radove, temeljenje kako da kvir ljutnji tako i na kvir užitku, radove koji ne samo da približavaju jedan povijesni trenutak koji je autor upoznao kroz arhive, već rezoniraju i danas pozivajući na politički angažman.

Izložba se može razgledati do 30. srpnja u terminima od 19 do 21h. Izloženi radovi nastali su uz podršku Fondacije Tom of Finland.

RSS 2.0 | trackback