qIZLOŽBE: Maggessi/Morusiewicz – Kad bazen kiši

Objavio admin, 09/08/2023, pod: GALERIJA MKC, IZLOŽBA, QUEERANARCHIVE

U četvrtak 10. kolovoza 2023. u 20 sati u Galeriji MKC (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) otvara se izložba umjetničkog dvojca Maggessi/Morusiewicz – Kad bazen kiši.

Višekanalna prostorna video instalacija, video radovi te sitotisak na tekstilu radovi su koji čine izložbu naziva “kad bazen kiši”. U ovom umjetničkom istraživanju koje je dio ciklusa “Crvotočine” Maggessi/Morusiewicz polaze upravo od pojma crvotočine, bilo one u drvu, bilo one u svemiru ili SF filmovima kao modela metodoškog pristupa sadržaju. Poseban interes stavljaju na zaustavljanje u crvotičini i stanju procesa, bivanju između polazne i završne točke. Sadržajno, radovi se bave ranom gej pornografijom, onom iz perioda prije AIDS-a te znanstveno-fantastičnim filmovima iz perioda hladnog rata. Pronađene audio i video zapise autori kolažiraju s vlastitim audio i video zapisima, a kao rezultat stvaraju rad poetske fikcije koji podsjeća na sanjarenje.

U kontekstu izložbe, održat će se i radionica kreativnih audiovizualnih vještina “U crvotočini” pod vodstvom umjetničkog dvojca Maggessi/Morusiewicz. Prijave su otvorene do četvrtka 10. kolovoza u 12 sati, a više o radionici saznajte na LINKU.

RSS 2.0 | trackback