Radio u suton 2024 (I Guappi)

Objavio admin, 24/06/2024, pod: DRUŽENJE, GLAZBA, KLFM

KLFM – radio u zajednici, vraća se u radničku lučicu i u subotu 20. srpnja 2024. (17 – 2 h) dovodi stare i nove drage prijatelje iz Istočnog Napulja!

Nakon što su tri sutona dočekana s dragim domaćinima ŠNRU “Marjan”, ove godine program se seli samo malo dalje u intimniji prostor lučice ŠNRK “Orada”.

Ponovo dolaze gosti iz (Istočnog) Napulja, dvojac pod imenom I Guappi (DNApoli & Pica Selecter) s torbama vinila neomelodico ritmova geta svojeg grada. Prvi put nastupaju izvan Campanije i nose emocije grada za ovu vruću mediteransku noć i večer. Neomelodico u svim svojim mutacijama (funky, boogie, raggae, rock-staedy i disko) scene 1970-ih i 1980-ih godina 20. stoljeća. Izvorni protagonisti svih onih, još uvijek pod turističkim terorom neotkrivenih, kantuna napuljskog geta. Upravo u ovoj splitskoj maloj lučici zajednice, koja još drži ostatke identiteta grada, opirući se romantizaciji i fetišizaciji Mediterana, lučici koja još nije pregažana charter vezovima i Michelin restoranima, uz  goste iz Napulja, KLFM će za vas punih 8 sati birati i ritmove Jadrana i Mediterana cijelog globusa bez žanrovskih ograničenja. Večer kao nekad za noćno kupanje, večer iz 80-ih, večer iz vremena kad postojala nadu u budućnost, večer za sve, stare, mlade, điraše i neđiraše, večer gradela i fešte maloga mista.

Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje! Za one koji neće biti prisurni, cijeli program prenosi se uživo radio streamingom.

Ove godine dolaze i prijatelji koje stoje iza splitskog SMASH Homebrew natjecanja, lokalni mali, kućni pivari koji za ovu priliku kuhaju posebnu ediciju domaćeg piva.

_

Aktivnost je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita i održava se uz veliku podršku domaćina ŠNRK “Orada”.

RSS 2.0 | trackback