RADIOaktivna RADIO emisija RADIO školaraca

Objavio admin, 09/02/2022, pod: EDUKACIJA, KLFM, MKC, NOVOSTI, PLATFORMA DOMA MLADIH

Zajedno sa završetkom prvog radnog tjedna veljače uspješno je završen i drugi modul STREAMaj dan radio škole koji je bio orijentiran na radijsku praksu.

Grupu polaznika drugog modula, priprema radijske emisije, činilo je 7 potpunih početnika bez ikakvog radijskog iskustva koji su kroz tjedan pokazali iznimnu volju za učenjem i radom. Upoznali su se sa različitim radijskim formatima, dobili savjete i smjernice za osmišljavanje i produkciju radijskog sadržaja te su se okušali u različitim praktičnim vježbama vezanima uz pripremu radijskih priloga. Pri koncu modula kao finalni proizvod imali su vlastitu produciranu radijsku emisiju kolažnog tipa. Pri izradi emisije samostalno su osmislili i snimili svatko po jedan prilog, izradili vizual, napravili jingle, napisali najavu za web stranicu KLFM-a, odabrali glazbu, bavili su se i obradom i montažom, a trud ih je odveo čak i do UK-a odakle je gost jednog od intervjua.

Emisija RADIOaktivno emitirana je 04. veljače na KLFM radiju u zajednici. Zahvaljujemo polaznicima na interesu kojim su dokazali da radio nikako nije zaboravljen medij te na iskazanom entuzijazmu tijkom samih radionica. Iznimno smo ponosni na njihove rezultate, a ukoliko već niste uhvatili emisiju kada je bila u eteru, RADIOaktivnu radio emisiju naših radio školaraca možete poslušati klikom na LINK.

STREAMaj dan radio škola jedna je od pet projektnih linija u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” koji za cilj ima uključiti mlade do 25 godina u kulturno-umjetničke online programe, a provodi ga Platforma doma mladih sa partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

RSS 2.0 | trackback