Radionica Josipe Štulić otvara Malu školu suvremenog plesa 2023.

Objavio admin, 27/03/2023, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Radionica Josipe Štulić “Suvremene plesne tehnike” otvara program 1. polugodišta Male škole suvremenog plesa 2023., a održat će se u subotu 1.4.2023. od 17 do 20 sati i nedjelju 2.4.2023. od 10 do 13 sati u dvorani Beton kino Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Ove je godine program Male škole suvremenog plesa podijeljen na dva polugodišta, a u 1. polugodištu škole očekuje vas pet radionica različitih tehnika suvremenog plesa koje će voditi renomirani plesni pedagozi Josipa Štulić, Marin Lemić, Ida Jolić, Aleksandra Janeva Imfeld, Koraljka Begović, Irma Unušić i Sunčica Bandić. Sve radionice namijenjene su mladima (16 +) i odraslima, a pogodne su i za početnike.

Evo što sama Josipa kaže o radionici: “Ako vas zanima ples i kretanje, sada je pravi trenutak da se ohrabrite jer ćemo na ovoj radionici otkrivati tehniku i principe suvremenog plesa, istraživati i osvještavati tijelo. Kroz seriju vježbi zagrijavanja, bazirat ćemo se na korištenje daha i gravitacije kako bi probudili mišiće i pripremili ih za intenzivnije plesne materijale. U drugom dijelu radionice ćemo pomoću vođenih improvizacijskih zadataka akumulirati nove obrasce kretanja, specifične svakom polazniku pojedinačno. Fokus je na istraživanju pokreta i uživanju u njemu, onome što tijelo može stvoriti kroz igru i što mu je prirodno. Na radionici ćemo provoditi vrijeme plešući zajedno.”

Josipa Štulić je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u rodnom Zadru i svoje trenutno djelovanje veže uz Zadarski plesni ansambl. Nakon studija suvremenog plesa na Salzburg Experimental Academy of Dance sudjeluje u raznim projektima kao izvođačica i sukreatorica u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivno sudjeluje u plesnim predstavama, koreografira cjelovečernje i kraće uratke, a radost kretanja širi raznolikim pedagoškim radom. Posljednjih godina drži niz radionica za zainteresiranu javnost, ne-plesače, inkluzivne skupine, ali i profesionalne treninge.

Sve detaljne informacije o programu Male škole suvremenog plesa dostaupne su na LINKU, a dodatne informacije možete dobiti na mail udruge plesnaudrugatiramola@gmail.com ili broj mobitel 091/781-9243.

Rad udruge Tiramola podržava Zaklada Kultura nova, a program financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Split.

RSS 2.0 | trackback