Radionica kontakt improvizacije: Touch me if you can! – OTKAZANO!

Objavio admin, 09/01/2023, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv poziva na dvodnevnu radionicu kontakt improvizacije Touch me if you can! koja će se održati 28. i 29. siječnja 2023. u vremenu od 10 do 15 sati (s pauzom za ručak) u prostoru Male scene u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Voditeljica: Nina Radovanović
Asistent: Mario Marić

Na ovoj radionici, radit će se s osjećajima u tijelu i različitim mogućnostima koje nam tijelo pruža. Kroz različite zadatke, uronit ćete u prisutnost i povezanost s vama samima, s prostorom i s drugima.

Učit ćete osnovne fizičke principe kontakt improvizacije, kao sto su “rolling point”, davanje i primanje težine na svim nivoima. Mogućnosti su bezgranične, a dokle ćete stići, zavisi samo od vas. Istraživat ćete, igrat ćete se i upoznati s kulturom “jamovanja” i kroz razne druge vježbe, učit ćete o vlastitim granicama.

Kontakt improvizacija je višeslojna praksa pokreta koja je jednako korisna i iskusnim plesačima i izvođačima, kao i potpunim početnicima. Ovisno o iskustvu, svatko može pronaći svoj interes.

Definicija Kontakt improvizacije Ray Changa: “Kontakt improvizacija je otvoreno istraživanje kinestetičkih mogućnosti tijela koje se kreću u kontaktu s drugim tijelima. Nekada izgleda akrobatski i sportski, a nekada tiho i meditativno. To je forma koja je otvorena za sve vrste tijela i radoznale umove.”

O VODITELJICI
Nina Radovanović se bavim pokretom cijeli svoj život, ali kontakt improvizacija (CI) joj je pružila sasvim novi pogled na konekciju uma i tijela. Na njenom putu se prepliću unutarnje prakse joge i meditacije i različite tehnike masaže i rada sa tijelom, iskustva i život u Aziji i Europi, putovanja po svijetu i ples na zemlji i u vodi. Također se bavi i tretmanima Aguahare, kao i plesom u vodi. Kada je otkrila CI, zaljubila se na prvi dodir. Ubrzo potom, trčala je po cijeloj Europi u potrazi za najboljim satovima, učiteljima, radionicama i festivalima kako bi što dublje uronila u ovu praksu. Sada je veoma aktivna u organizaciji raznih događaja, jamova, radionica i kontakt kampova u Srbiji i Hrvatskoj. Redovno drži satove CI u Beogradu od 2018., u Hrvatskoj, kao i internacionalno na radionicama i festivalima u Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Madžarskoj i Sloveniji. Jedna je od osnivača CECITE (mreže za razmjenu znanja učitelja CI iz centralne Europe) kao i članica CI internacionalnih kompanija i istraživačkih studijskih grupa.

CIJENA RADIONICE: do 16.01.2023. je 50 €, a nakon 60 €.

*Registracija je obavezna. Uplata se vrši na račun, info ćete dobiti nakon prijave.

Za prijavu i dodatna pitanja javite se na hell4mer@gmail.com

**Foto: Nikola Janković

RSS 2.0 | trackback