Radionica kontorcionizma za početnike

Objavio admin, 27/11/2023, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA, MALA SCENA

U nedjelju 3.12.2023. od 17:00 do 19:30 sati Cirkus Kolektiv organizira radionicu kontorcionizma za početnike. Radionica će se održati na Maloj sceni Doma mladih, (Ulica slobode 28, Split).

►KADA: nedjelja 3.12.2023. od 17:00 do 19:30 h
►GDJE: Mala scena Doma mladih, (Ulica slobode 28, Split)
►VODITELJICA: Jozica Javorčić
►RADIONICA JE NAMIJENJENA: mladim i odraslim (14+) početnicima te prethodno iskustvo nije potrebno
►CIJENA: 30 €
►PRIJAVE: putem google obrasca na LINKU

VAŽNA NAPOMENA!
Broj mjesta je ograničen, za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 9 € na sljedeće podatke:
Cirkus Kolektiv
Ulica slobode 28, Split
IBAN HR7624070001100575526
Kotizacija je nepovratna, a ostatak iznosa se plaća na licu mjesta na dan radionice.

OPIS RADIONICE:
Kontorcionizam je cirkuska vještina ekstremne fleksibilnosti (poznatija kao ljudi od gume.)

Radionica se sastoji od zagrijavanja kroz vježbe snage, osnova stojeva na rukama, glavi i laktovima te vježbi istezanja (aktivne i pasivne fleksibilnosti).

Predviđeno je održavanje radionica kontorcionizma redovito kroz iduću godinu. Radionice su osmišljene tako da se prođu osnovne i napredne vježbe iz frontbendinga, backbendinga, oversplita i handstandova.

Kroz rad na radionicama povećat će se fleksibilnost gornjeg, srednjeg i donjeg dijela leđa, ramena, zdjelice, kukova te mišića i tetiva nogu.

BIOGRAFIJA VODITELJICE:
Jozica Javorčić cirkusom se počela baviti prije osam godina u sklopu udruge Cirkus Kolektiv u Splitu. U početku je privlači ples na svili, a kasnije otkriva treninge kontorcionizma u dvorani ROOM100. Kontorcionizmom se aktivno bavi već 6 godina. Provodi godinu dana na Erasmus+ projektu u cirkuskoj školi Turbul’ na jugu Francuske gdje stječe znanje iz osnova cirkuske pedagogije i rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Uz cirkus trenutno je studentica 2. godine Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Radionica je dio godišnjeg programa udruge Cirkus Kolektiv. Rad udruge podržan je od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, TZ Grada Splita, TZ SDŽ i Culture Ireland.

RSS 2.0 | trackback