RADIONICA: Tijelo kao zvuk, zvuk kao tijelo

Objavio admin, 01/03/2024, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Ovogodišnje, četvrto izdanje Male škole suvremenog plesa koju provodi plesna udruga “Tiramola”, započinje radionicom “Tijelo kao zvuk, zvuk kao tijelo” koju će voditi Nastasja Štefanić Kralj.

Nastasja je plesna umjetnica i glazbenica te plesna i glazbena pedagoginja. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Spada i u prvu generaciju studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa.

Nastasju smo već imali prilike upoznati i ugostiti u našem gradu kroz predstave “Viola, ja i nas dvije”, “Moja babusja ne poznaje izraz biopwer” i “Salto animato” te niz radionica koje je održala. Ovom novom radionicom Nastasja spaja svoje dvije ljubavi, glazbu i ples kako bi razvila novu plesnu metodu.

Konkretno, radionica se bavi istraživanjem odnosa zvuka i pokreta kroz niz improvizacijskih zadataka temeljenih na osnovnim glazbenim elementima poput ritma, melodije i harmonije. Početni dio radionice će obuhvaćati kratki teorijski uvod nakon čega će uslijediti zadaci utjelovljavanja jednostavnih glazbenih partitura, a kasnije i njihova razrada u odnosu na slušne primjere. Cilj je da polaznici kroz konkretnu glazbenu materiju koja će im biti ponuđena pronađu vlastitu slobodu i zaigranost u istraživanju pokreta i plesa.

Radionica je namijenjena polaznicima s plesnim predznanjem (bez obzira na vrstu plesa), a održat će se Domu mladih, u dvorani Beton kino i to u subotu 9.3.2024. od 17 do 20 sati i u nedjelju 10.3.2024. od 10 do 13 sati.

PRIJAVE:
Prijave i sve ostale informacije, dostupne su na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com, broj mobitela 091/781-9243 te na društvenim mrežama plesne udruge “Tiramola”.

_

Program Mala škola suvremneog plesa se održava uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback