Radionice suvremenog plesa s Hartmutom Reichelom

Objavio admin, 16/08/2021, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, MKC, TIRAMOLA

Plesna udruga Tiramola poziva na radionice suvremenog plesa s inozemnim umjetnikom Hartmutom Reichelom od 23. do 28. kolovoza.

HARTMUT REICHEL je plesač, koreograf, glumac i umjetnički direktor plesne kompanije Compagnie Empreintes koja djeluje u Lilleu u Francuskoj. Školovao se u New York City Ballet School, a karijeru je započeo kao profesionalni plesač u nekoliko kompanija u Engleskoj, Irskoj, Belgiji i Francuskoj, poput Northern Ballet Theatre (Manchester), Irish National Ballet de Cork ili Dansemble Bonarius de Bruxelles da bi se 1990. pridružio francuskom Ballet du Nord. Međunarodna plesna trupa u kombinaciji sa sveučilišnim obrazovanjem iz etnologije omogućila mu je rad u kulturološki raznolikoj sredini te ga suočila s različitim multidisciplinarnim umjetničkim izričajima, a danas se ponajviše bavi suvremenim plesom i vertikalnim plesom.

Hartmut će u Splitu voditi dvije plesne radionice. Prva na redu je „Klasični balet za suvremene plesače“  od 23. 8. do 25.8., druga je „Suvremena plesna praksa“ od 26.8. do 28.8. i obje se održavaju u Beton Kinu Doma mladih (Ulica slobode 28, Split)

Obje radionice održavaju su se u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, osim zadnjeg dana, 28.8., kada se održava od 10 do 12 sati.

Sve detaljne informacije dostupne su na Facebook eventu, a rezervacije mjesta moguće su na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com.

Rad plesne udruge Tiramola podržavaju Zaklada kultura nova, Ministarstvo kulture i medija, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split. Program se odvija uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split.

Foto: Frédéric Ruffin

RSS 2.0 | trackback