Reverse Esthetique, Overturned Vocabulary – RADIONICA STOJEVA

Objavio admin, 22/10/2021, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv poziva na radionicu stojeva s umjetnicama Steph Mouat i Valentinom Melotti. Radionica će se održati u nedjelju, 24.10.2021., u 17.00 sati, na Maloj sceni Doma mladih.

Radionica stojeva će biti podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu će se raditi na bazičnim pozicijama u stoju. Fokus će biti na tehniku u različitim pozicijama. Savladavanje tehnike omogućava veću slobodu i kreativnost u stojevima. Raditi će se na bazičnoj mobilnosti i fleksibilnosti potrebnoj za stojeve – iz ovoga se dalje može razvijati rad na kontorzijama u stojevima ukoliko polaznici budu zainteresirani.

U drugom dijelu radionice će se mentorski pratiti polaznike da razviju svoj vokabular u stojevima koristeći naučene osnove – korištenje momenata suspenzije, preciznih pozicija i izmjene težišta.

Kome je namijenjena radionica?
Radionica je namijenjena svim polaznicima s minimalnim poznavanjem stojeva, a mogu sudjelovati i polaznici bez predznanja (biti će prilagođeno u radu).

Trajanje radionice: 3 sata
Cijena radionice: 150 kn

Broj polaznika je ograničen, a za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac.

Tko su Valentina Melotti and Steph Mouat?
Talijanska i australska cirkuska umjetnica koje žive u Francuskoj. Njihova osnovna disciplina su stojevi. Upoznale su se u cirkuskoj školi Le Lido u Toulouse -u, gdje su obje studirale. Sada rade s različitim kompanijama kao što su SquareHead Productions, Grand Vacarme i La Barque Acide.

Što ih zanima?
Zanima ih dekonstukcija i esencijalnost u stojevima. U radu se reflektiraju na pitanja kao što su: What is the essence of handbalancing? What does it express in itself? How can we evolve it? What are the current dominant aesthetic trends/modes?
Žele razviti metodu rada u kojoj prate početnike i napredne umjetnike u stojevima da nauče osnovne vještine i potom razviju metode i alate na način da kvalitetno kombiniraju konstrukciju akrobatskog tijela i umjetničku misao kao sredstvo izražavanja.

 

RSS 2.0 | trackback