RIFF FEŠTA: DRONE HUNTER (VŽ) + SWORN TO DEATH (ZG)

Objavio admin, 16/03/2023, pod: AKTIVIST, DRUŽENJE, GLAZBA, KLUB KOCKA

Za ljubitelje metalštine, zujanja u ušima i trzajnih ozljeda uzrokovanih benganjem, udruga Aktivist je u goste pozvala momke koji će prirediti jednu dobru i poštenu riff fešticu u klubu Kocka (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) u subotu 25. ožujka 2023.

Iz Varaždina stižu stari prijatelji Drone Hunter, čije se splitsko gostovanje 2015. pamti s osmjesima na licima, a iz Zagreba će se svrnuti ekipa koja se nešto nekome zaklela – Sworn to Death, mladići koje ćete po prvi put gledat na Kockinoj bini.

DRONE HUNTER (VŽ)
Nakon punih 8 godina, Drone Hunter vraća se u Kocku!
Kako ovi pristojni momci sami za sebe kažu, Drone Hunter je “instrumentalni riff worship trio” iz Varaždina koji u nepromijenjenoj postavi djeluje od 2012. Iza sebe imaju dva albuma (istoimeni iz 2013. i Welcome To The Hole iz 2016.) te jedan EP naziva In Gear koji je izdan ravno na 10. godišnjicu benda, 1.4.2022.

Odradili su nekoliko turneja po Europi i obišli čak 14 zemalja, a promociju albuma Welcome To The Hole održali su na Malti 2016,. što je ovjekovječeno u videu za stvar ”Wine Dick”.

Filozofija benda je prilično jednostavna: glasan, zajeban i nisko naštimani rokenrol bez pjevača i izdrkavanja po instrumentima.
Minimalističkim pristupom stvara se jasna, čista i energična zvučna slika, a preko 150 koncerata diljem starog kontinenta potvrđuje da su bend koji ozbiljno shvaća ono što rade.

http://www.facebook.com/DroneHunter
http://www.bandcamp.com/dronehuntercro
http://www.youtube.com/DroneHunterCro
http://www.instagram.com/dronehuntercro

SWORN TO DEATH (ZG)
Sworn to Death spaja death/groove metal s utjecajima najrazličitijih podžanrova metala. Iz njihovog maila prenosimo kako doživljavaju sami sebe: “Vole midtempo masne riffove, breakdownove koji prkose gravitaciji i vokale kakvi se čuju još samo u džungli. Album izlazi uskoro već godinu dana, ali ovaj put se čini da nije lažna uzbuna. Bubnjeve uništava Kiki, bas drži Dino, na gitarama su Ore i Zvone, a Jan je ono što zvuči kao kad pustiš vodu u WC-u.”

https://sworntodeath.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/sworntodeathband/
https://open.spotify.com/artist/
https://www.youtube.com/watch
https://www.instagram.com/sworntodeathzg/

Kako vam u changeoveru između bendova ne bi bilo dosadno, guzove i bubnjiće će vam razdrmati Jure, bit će tu i projekcije, a pokraj bine ćete moći nabaviti i CD-ove, majice, naljepnice i ostali merch koji bendovi donesu sa sobom.

Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, a detaljna satnica bit će objavljena po završetku tonskih proba.

RSS 2.0 | trackback