“Šareno čudovište” radionica za djecu (4 – 8 godina)

Objavio admin, 10/06/2024, pod: BETON KINO, EDUKACIJA, TIRAMOLA

Radionica “Šareno čudovište” za djecu u sklopu programa “Mala škola suvremenog plesa” održat će se u subotu, 15.6.2024. od 17 do 19 sati, u dvorani Beton kino u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split). Radionicu će voditi Nikolina Dolfić Tomić, a namijenjena djeci od 4 do 8 godina.

Radionica „Šareno čudovište“ temelji se na slikovnici autorice Anne Llenas i glazbi Antonia Vivaldija iz ciklusa „Četiri godišnja doba“. Djeca će se kroz poeziju i glazbu upoznati s plesnom i scenskom tehnikom te razvijati maštu kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke i improvizacije, djeca će istraživati i razvijati kreativnost pri osmišljavanju plesnih sekvenci, razvijati svijest o vlastitom tijelu i njegovim mogućnostima, kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalazimo. Istraživat ćemo kako različiti tempo, ritam i melodija u glazbi utječu na naše emocije te na kraju i na sam plesni pokret. Cijela radionica osmišljena je na način da djeca kroz igru i zanimljive zadatke, samostalno kreiraju zajedničku koreografiju na odabranu glazbu Antonia Vivaldia.

Radionicu će voditi Nikolina Dolfić Tomić, plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom i mladima. Svoju prvu plesnu naobrazbu stekla je u Osnovnoj glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ u Zadru, pod vodstvom Nives Šimatović Predovan. Nakon toga usavršavala se na brojnim plesnim radionicama i u Zadarskom plesnom ansamblu Sanje Petrovski, u kojem je desetak godina djelovala kao plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja te ostvarila niz produkcija, predstava i solo izvedbi. Od 2017. predsjednica je plesne udruge „Tiramola“ koja je u svom djelovanju orijentirana na edukaciju na području suvremenog plesa i pokreta te na produkciju i distribuciju plesno-kazališnih projekata.

PRIJAVE
Prijave na radionicu su obavezne, a zaprimaju se na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com ili na whatsapp 091 781 9243.
Broj mjesta je ograničen. Kotizacija za radionicu iznosi 15 €.

_

Program Mala škola suvremenog plesa provodi se uz podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Rh, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback