Specijalno izdanje programa „U kvadrat“

Objavio admin, 15/03/2021, pod: FILM, KINO KLUB SPLIT

U četvrtak, 18. ožujka, u sklopu diskurzivnog programa „U kvadrat“ u Kino klubu Split održava se specijalno izdanje posvećeno mladim autorima i autoricama koji će diskutirati svoje prve uratke, ali i motivaciju, nove korake i ideje na kojima rade ili ih žele realizirati. Film Ivana Sladonje „Naranča“ vizualno je dojmljiv prikaz djevojke koja se budi s okusom naranče na usnama, Vana Skračić sa svojim filmom „A Trip To Lincolnland“ na simpatičan način uvodi nas u svijet u kojem su svi postali Abraham Lincoln, a filmom „Backwords“ Roman Roudi pokušao se osloboditi od klasičnog narativnog okvira te na taj način stvoriti film otvoren za različite interpretacije. Uz prve radove Ivana Sladonje, Vane Skračić i Romana Roudija nastalih na samom početku njihovog umjetničkog sazrijevanja, upoznat ćemo se i sa studentskim radom “Alphabet” Davida Lyncha iz 1968 godine. Moderator je Matija Krstičević.

Program je javan i ulaz slobodan ali je zbog ograničenog broja posjetitelja za projekciju filma potrebna je prijava putem online obrasca.

Programom „U kvadrat“ usporedno se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, eksperimentalnog filma, recentne klupske produkcije, te suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta. Zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o programima i radu Kino kluba Split.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback