SPOT rezidencija: Otvoreni poziv umjetnicima

Objavio admin, 16/03/2023, pod: NOVOSTI, QUEERANARCHIVE

Culture Hub Croatia (CHC), QueerANarchive i Jutro pozivaju sve umjetnike/ce da se prijave na umjetničku rezidenciju u sklopu projekta “Spaces of Tolerance” (SPOT).

SPOT je kreativni program koji adresira problematiku diskriminacije i mržnje usmjerenu prema migrantima i LGBTIQ+ populaciji, a cilj je projekta stvoriti prilike da se umjetnici međusobno upoznaju, izraze kroz svoj rad, te da zajedno uče i rastu kroz kreativni izričaj.

Putem ovog otvorenog poziva traži se jedan/a umjetnik/ca za rezidenciju u Splitu, u kreativnom hubu Prostor koji vodi platforma CHC. Poziv je upućen svim umjetnicima migrantima i/ili LGBTIQ+ umjetnicima, ali i umjetnicima koji usko surađuju sa navedenim skupinama ili kroz svoj rad problematiziraju navedene teme. Prednost imaju umjetnici koji borave u Hrvatskoj. Rezidencija u maksimalnom trajanju od tri tjedna održat će se kroz lipanj i/ili srpanj 2023.

Tokom rezidencije umjetnik/ca će imati vremena provesti istraživanje, spojiti se sa lokalnom zajednicom i prezentirati svoj rad, a rezidencija bi trebala rezultirati umjetničkom intervencijom u javni prostor (u dogovoru s organizatorom i ovisno o mogućnostima provedbe).

Umjetniku će biti pokriveni troškovi putovanja u visini do 300 eura, te osiguran honorar u visini od 500 eura i budget za produkciju umjetničkog djela u visini od 900 eura. Osim smještaja, osiguran je i pristup otvorenom studiju, kao i osnovnim materijalima za rad. Više informacija o prostoru namijenjenom za rezidenciju i popratnim sadržajima dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.chc-prostor.com/residency.

Prijave su otvorene do 31.3., a prijaviti se može ispunjavanjem sljedećeg formulara i uploadanjem portfolija. Pristigle prijave evaluirat će predstavnici triju partner organizacija: Culture Hub Croatia (Marina Batinić i Jasmina Šarić), QueerANarchive (Tonči Kranjčević Batalić) i Jutro (Petra Matić), te će odabranog umjetnika obavijestiti o rezultatima poziva kroz prvi tjedan travnja 2023.

Više o projektu pročitajte ovdje.
Za sve dodatne informacije i pitanja, obratite se mailom na info@culturehubcroatia.hr

Oznake:

RSS 2.0 | trackback