TEHNIKA I POKRET NA TRAPEZU I KRUGU

Objavio admin, 30/01/2024, pod: CIRKUS KOLEKTIV, EDUKACIJA, MALA SCENA

Cirkus Kolektiv poziva na radionicu tehnike i pokreta na trapezu i krugu s Petrom Najman. Trodnevna radionica će se održati od 9. do 11. veljače 2024. na Maloj sceni Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split), a namijenjena je mladim i odraslim početnicima, kao i onima koji se već neko vrijeme bave nekom vrstom zračnih akrobacija.

► KADA: 9. – 11.2.
Petak 9.2. 16 – 18h
Subota 10.2. 18 – 20h
Nedjelja 11.2. 17 – 20 h

► GDJE: Mala scena Doma mladih

► VODITELJICA: Petra Najman

► RADIONICA JE NAMIJENJENA: mladim i odraslim početnicima, a i onima koji se već neko vrijeme bave nekom vrstom zračnih akrobacija

► CIJENA: za tri dana 70 €, za dva dana 60 €

► PRIJAVE: putem google obrasca na LINKU

VAŽNA NAPOMENA!
Broj mjesta je ograničen, za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 20 € (ako idete tri dana) ili 18 € (ako idete dva dana). Uplata se vrši na sljedeće podatke:
Cirkus Kolektiv
Ulica slobode 28, Split
IBAN HR7624070001100575526
Kotizacija je nepovratna, a ostatak iznosa se plaća na licu mjesta na dan radionice.

OPIS RADIONICE:
Radionica tehnike i pokreta na trapezu (statični i dance trapez) i krugu namijenjena je početnicima, a i onima koji se već neko vrijeme bave zračnim akrobacijama.
Na radionici ćemo prolaziti kroz razne vježbe zagrijavanja i snage specifične za zračne discipline, radit ćemo na osnovama zamaha (u suspenziji i jarreu) i predvježbama za figure dinamike, a i na samim figurama dinamike i statike.
Prva dva dana fokusirat ćemo se na tehniku i figure na trapezu i krugu, a zadnji dan ćemo se fokusirati na opuštanje pokreta tijela kroz tehniku, kreiranje figura i spajanje figura u jednu sekvencu.

O VODITELJICI:
Petra Najman rođena je u Zagrebu 1999. godine, a sa 12 godina počinje se baviti cirkusom u cirkuskoj udruzi Cirkorama s kojom je od 2014. do 2016. godine nastupala u brojnim performansima i predstavama.
Sa 18 godina odlazi u Francusku, u cirkusku školu u Turbul’, gdje izučava cirkusku pedagogiju za djecu i mlade te dobiva diplomu cirkuskog pedagoga „BIAC“.
Ostaje u Francuskoj gdje upisuje u profesionalnu cirkusku formaciju Piste d’Azur, u kojoj specijalizira statični trapez.
2021.godine upisuje talijansku cirkusku školu FLIC u Torinu, gdje obogaćuje svoje umjetničke i tehničke vještine u istoj disciplini te je 2023.godine završava.
2021. premijerno igra predstavu “Moja smrt i ja”, njezin prvi solo projekt kao autorice i izvođačice.
Također sudjeluje u raznim cirkuskim i interdisciplinarnim projektima diljem Europe te radi s Francuskom kompanijom „L’Attraction“ na novoj predstavi „Saletes“.
Trenutno sa svojim partnerom Ivanom Svagušom koautorica je suvremene cirkuske predstave “Vrana bez gnijezda” za koju su već objavili istoimenu slikovnicu.

RSS 2.0 | trackback