U kvadrat: Kako napraviti film u klubu?

Objavio admin, 21/03/2022, pod: EDUKACIJA, FILM, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT

U iduća dva četvrtka, 24. i 31. ožujka 2022., s početkom u 20 sati u prostoru Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split) održat će se ovogodišnje četvrto i peto izdanje diskurzivnog programa U kvadrat s temom Kako napraviti film u klubu?

S uvjetima i načinom produkcije filmova posjetitelje će upoznati dugogodišnji članovi kluba Sunčica Fradelić i Ivan Perić.

Cilj programa je objasniti kako trenutni klupski kapaciteti mogu pomoći autoricama i autorima u realizaciji pojedinačnih filmskih ideja, koji sve edukativni programi postoje i kako mogu podržati u stjecanju ili usavršavanju vještina i znanja, kakve sve pogodnosti imaju članovi, te kako građani mogu sudjelovati u upravljanju klubom i unapređenju audiovizualne kulture i umjetnosti. Uz navedeno, 30. ožujka posjetitelji će se uz pozitivne primjere iz prakse detaljnije moći upoznati s procesom predprodukcije, razvoja ideja, pripreme dokumentacije i prijave projekata na natječaje.

Program je javan i ulaz slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja potrebna prijava putem online obrasca.

Kino klub godišnje producira više desetaka filmova kroz razne programske aktivnosti, a spada među najaktivnije audiovizualne udruge u Hrvatskoj. Ovogodišnje aktivnosti obilježavaju sedamdesetu obljetnicu kluba i na različite načine približavaju njegovo djelovanje kroz sedam dekada postojanja s fokusom na umjetnički, alternativni, autorski film i avangardu.

Sunčica Fradelić akademska je slikarica, a audiovizualnim medijima bavi se od 2003. godine. Od 2006. do 2011. bila je vanjska suradnica na UMAS-u, u zvanju asistenta na odjelu za Film i video. Od 2011. do 2016. s mađarskim redateljem Bela Tarrom pokrenula je i razvijala međunarodni film.factory program u Sarajevu, u sklopu kojeg je pohađala doktorski studij i surađivala s brojnim svjetskim filmskim stručnjacima. Radila je na amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima. Obavljala je poslove supervizorice produkcije, producentice, izvršne producentice, te radila kao urednica, mentorica i kustosica, članica žirija… Kao autorica od 2004. predstavljala se na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Aktivno sudjeluje u upravljanju klubom od 2008., a predsjednica je od 2011. godine. Živi i radi u Splitu.

Ivan Perić je filmski producent, redatelj i scenarist iz Splita. Magistrirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Splitu te Filmsku umjetnost na Umjetničkoj Akademiji u Splitu gdje trenutno radi kao producent i predavač. Radio je kao producent i redatelj na nekoliko kratkometražnih i dugometražnih filmova te dokumentaraca i eksperimentalnih filmova. Njegovi filmovi sudjelovali su na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta za koje je dobio mnoge nagrade. Koordinator je podružnice Hrvatskog društva filmskih djelatnika u Splitu te je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te Kino Kluba Split. Sudjelovao je na brojnim filmskim radionicama, kao što je radionica dokumentarnog filma Ex Oriente pri Institutu dokumentarnog filma u Pragu. Bio je član žirija na nekoliko filmskih festivala. Autor je i organizator nekoliko multimedijalnih izložbi te i sam izlaže multimedijalna djela.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback