U kvadrat sa Sunčicom Fradelić

Objavio admin, 04/04/2022, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, FILM, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT

U četvrtak, 07. travnja, Kino klub Split nastavlja s diskurzivnim programom U kvadrat i s temom Kako napraviti film u klubu? Predavanje počinje u 20 sati u prostoru Kino kluba Split, u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split), a vodit će ga Sunčica Fradelić.

Sunčica će posjetitelje uputiti u proces razvoja ideja, pripreme dokumentacije i prijave projekata na natječaje uz pozitivne primjere iz prakse.

Cilj  programa je objasniti kako trenutni klupski kapaciteti mogu pomoći autoricama i autorima u realizaciji pojedinačnih filmskih ideja, koji sve edukativni programi postoje i kako mogu podržati u sticanju ili usavršavanju vještina i znanja, kakve sve pogodnosti imaju članovi, te kako građani mogu sudjelovati u upravljanju klubom i unapređenju audiovizualne kulture i umjetnosti.

Program je javan, ali je prijava obavezna putem online obrasca!

Sunčica Fradelić akademska je slikarica, a audiovizualnim medijima bavi se od 2003. Od 2006. – 2011. bila je vanjska suradnica na UMAS-u u zvanju asistenta na odjelu za Film i video. Od 2011. – 2016. s mađarskim redateljem Bela Tarrom pokrenula je i razvijala međunarodni film.factory program u Sarajevu, u sklopu kojeg je pohađala doktorski studij i surađivala s brojnim svjetskim filmskim stručnjacima. Radila je na amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima. Obavljala je poslove supervizorice produkcije, producentice, izvršne producentice, te radila kao urednica, mentorica i kustosica, članica žirija… Kao autorica od 2004. predstavljala se na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Aktivno sudjeluje u upravljanju klubom od 2008., a predsjednica je od 2011. godine. Živi i radi u Splitu.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback