Uključivanje mladih – može li bolje? Sudjelujte u diskusiji!

Objavio admin, 14/03/2024, pod: INFO ZONA, OKRUGLI STOL, RAZRED, TRIBINA

U utorak, 19. ožujka 2024., u 18 sati u Razredu u splitskom Domu mladih (Ulica slobode 28, Split) Info zona će održati javnu diskusiju pod nazivom “Uključivanje mladih – može li bolje?”.

Za mlade, donositelje odluka i osobe koje rade s mladima ovo je jedinstvena prilika da se informiraju o aktualnostima te razmijene iskustva i stavove o uključivanju mladih u procese donošenja odluka.

– Zašto je važno uključivati mlade u procese donošenja odluka, je li Zakon o savjetima mladih protuustavan i koji su alternativni modeli uključivanja mladih tek su neke od tema razgovora. Hrvatski sabor prošle je godine usvojio izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih, no isti je Zakon početkom ove godine upućen Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti. Info zona je aktivno sudjelovala u izmjenama i dopunama Zakona, a uključena je i u aktualna događanja koja će možda rezultirati novim izmjenama i dopunama. Pridružite se diskusiji i iskoristite priliku za razgovor o aktualnostima i izazovima uključivanja mladih u procese donošenja odluka – poziva Goran Biličić, predsjednik Info zone.

Za sudjelovanje je obavezna prijava putem prijavnice dostupne na infozona.hr/prijave.
_

Info zona diskusiju organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split, u sklopu projekta Mreže mladih Hrvatske “Borba za pravo na participaciju i reprezentativnost”. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

RSS 2.0 | trackback