Večer s Igorom Bezinovićem

Objavio admin, 22/09/2022, pod: DRUŽENJE, EDUKACIJA, FILM, KINO KLUB SPLIT, KINO KLUB SPLIT

U sklopu radionice hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića održava se javni program s projekcijom filmova po Igorovom izboru. Projekcija se održava uz prisustvo redatelja i njegovo predstavljanje, u nedjelju, 25. rujna 2022., u 20 sati, u Kino klubu Split u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split).

Ulaz na program je besplatan i svi su dobrodošli!

Igor Bezinović je redatelj rođen u Rijeci. Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF.
Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i judo kluba Black Belt.

RSS 2.0 | trackback