Wip predstava Niz zečju rupu

Objavio admin, 13/06/2022, pod: AMFITEATAR, IZVEDBENI PROGRAM, TIRAMOLA

Plesna udruga Tiramola poziva na work in progress (wip) izvedbu suvremene plesne predstave “Niz zečju rupu”. Izvedba je zakazana za 18.6.2022. u 20.00 sati, u Amfitetaru Doma mladih (Ulica slobode 28, Split), a ulaz je besplatan.

Mišljenje publike im je važno te su prije premijerne izvedbe odlučili pozvati publiku da pogledaju pretpremijernu verziju predstave. Predstava traje 45 minuta nakon koje će se provesti diskurzivni program za vrijeme kojeg će publika moći dati svoje konstruktivne kritike te razgovarati s koroegrafkinjama i izvođačima o procesu rada.

Ulaz je besplatan.

NIZ ZEČJU RUPU
U pandemijsko vrijeme zakoračili smo u anomično stanje svijesti. Sve što je nije, može i ne mora biti. Referirajući se na “nonsens” koji se provlači u djelu “Alisa u zemlji čudesa”, plesači ulaze u proces opetovanih uspona i padova, raslojavanja, trčanja, skakanja, i stalnih pokušaja rješavanja problema, odbacivanja vlastitih uloga i postavljanja igre na scenu koja postaje simbol sizifovog posla, neprestanog traženja smisla u procesu nastanka plesnog materijala. Krenemo pa stanemo, zaletimo se pa nestanemo, pokušavamo pa prestajemo.

U scenskim “isječcima” plesači će pokušati prenijeti atmosferu svog procesa rada. Kroz mnoštvo slijepih ulica, otvaranja i zatvaranja vrata, pokušaja i pogrešaka, jedino ono što uvijek pronalaze i što ih gura i opstaje je zajednička energija, njihova igra; koja na samom kraju postaje i ostaje jedini smisao svega onoga u što neiscrpno i beskompomisno ulijevaju sav svoj trud i daju se do kraja usprkos sistemu koji nas neumoljivo guta.

Autorica: Lucija Zalović
Koreografkinje: Lucija Zalović i Nikolina Dolfić
Izvođači: Daria Batinić, Klara Boraska, Ivana Dadić, Irma Duilo, Sandra Duilo, Hrvoje Jakopović, Mirjana Kamber, Margarita Vuko i Lucija Zalović
Glazba: Hogar Jakelić
Dizajn svjetla: Franko Sardelić
Tehnička podrška: Franko Sardelić i Nikolina Dolfić
Fotografija i video: Darko Škrobonja
Produkcija: plesna udruga Tiramola, 2022.

Predstava je financirana od strane Ministarstva kulture i medija te Grada Splita, a rad plesne udruge Tiramola podržava Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback