ZVJERINJAK/Dance, Otherwise We’re Lost’ All Night’ // PLATFORMAT

U Platformatsko izdanje ZVJERINJKA, u subotu, 7. listopada 2023. s početkom u 22 sata, uvesti će nas Sonja Pregrad s performansom OBJEKT PLESA.

Izvedba je to koja miješa žanr drag-a sa suvremenim plesom. U ovom radu autorica pokušava rastegnuti pojam draga sa tijela (identiteta) na pokret i ples, govor pa i samu ideju predstave (kazališta). Kako izvodi, preuzima, očuđuje i modificira rod, tijelo, pokretljivost, rad, ples, cijepajući uloge autorice, gledateljice i primateljice izvedbe na fragmente manje od jednine. I pita se:

‘Što kada pišem iz tvog rada, a ona iz mojeg i njegovog i njenog, a ja onda uzmem njen glas, ili joj dajem svoj, ili povlačim svoj glas, ili uvlačim njezin? Gdje smo onda te mi?’

ZVJERINJAK otvara vrata u 22:00, a izvedba je planirana oko 22:30. Zato dođite na vrijeme. Nakon izvedbe partijamo u Kocki do 04:00 uz glazbeni izbor tnxpech, balene i gabybabydoll. Tanja i 400 zečeva doprinosi proširenju izvedbe OBJEKT PLESA u medij videa te vizualnoj atmosferi partija.

ZVJERINJAK je party program kolektiva queerANarchive koji se realizira u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih, Platformom Doma mladih i LGBT centrom Split, ovom prilikom u sklopu Platformata. ZVJERINJAK, kao i program Objekt produženih ovdje i sad br. 7. realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback