ART MEET-UP: Prilike za umjetnike: edukacije, financiranje i mobilnosti

Objavio admin, 24/01/2024, pod: NOVOSTI

Platforma “Culture Hub Croatia” organizira 31. siječnja 2024. ART MEET-UP / Prilike za umjetnike: edukacije, financiranje i mobilnosti. Događanje će se održati u kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split).

Kroz višegodišnji rad s umjetnicima/ama, platforma “Culture Hub Croatia” prepoznala je izazove s kojima se susreću pri pronalaženju i sustavnom praćenju prilika za usavršavanje i izgradnju kapaciteta, praćenje trendova i prilika za rad u kulturnom i kreativnom sektoru, uključujući i prilike za rezidencijalne boravke ili sudjelovanje u međunarodnim projektima.

Kao organizacija koja i sama provodi brojne europske projekte većinom usmjerene prema umjetnicima/ama i njihovoj internacionalizaciji, organiziraju ovaj meet-up kako bi predstavili postojeće prilike i resurse, posebice one izrađene u sklopu projekta “Podcast – Employ Yourself in Culture” (Erasmus+), ali i omogućili umrežavanje i potencijalne nove suradnje.

Ovom prilikom ugostit će i grupu umjetnika i umjetnica iz čitave Hrvatske s kojima trenutno surađuju u sklopu jednog od međunarodnih projekata koji provode.

PROGRAM:
●17:00 – 17:45
Predstavljanje postojećih platformi, korisnih resursa za umjetnike_ce i prilika za rezidencijalne boravke
hibridni format: u Prostoru i online
●17:45 – 18:30
Iskustva umjetnika_ca: kratke prezentacije o iskustvima sudjelovanja na edukativnim programima i međunarodnim rezidencijama
hibridni format: u Prostoru i online
●18:30 – 19:30
Afterwork drinks: zajednička diskusija o izazovima i potrebama umjetnika samo u Prostoru

Događanje se organizira u hibridnom formatu, u Prostoru (Plančićeva 2) i djelomično putem platforme Zoom. Za sudjelovanje u Prostoru prijava nije potrebna, no za sudjelovanje online, potrebno je registrirati se putem poveznice.

Meet-up je omogućen zahvaljujući podršci Europske unije kroz projekt “Podcast-Employ Yourself in Culture” (Erasmus+).

Oznake:

RSS 2.0 | trackback