Ciklus 3: Svjesnost i pokret/Spiralni tok

Objavio admin, 08/03/2023, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Nova radionica iz Ciklusa 3: Svjesnost i pokret istražuje spiralni tok energije kralježnice, svemira, zvuka, svijetla i DNK. Radionica će se održati u subotu i nedjelju 18. i 19. ožujka 2023. od 11 do 13 sati u Plavoj dvorani Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Voditeljica: Nataša Pavlov

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Radionice su na donacije.

Radionice se održavaju i na engleskom.

SVJESNOST I POKRET je ciklus koji se odvija u suradnji sa Kolektivom Style Force-Split u Plavoj dvorani u splitskom Domu mladih treću godinu za redom. Sastoji se od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru. Istražuju se teme koje se tiču percepcije i svjesnosti kroz improvizaciju plesa i pokreta dok se paralelno uči o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra. Duša, tijelo i um zajedno kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionice su otvorene za sve one koje zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom,plesom i tijelom bez obzira na prijašnje iskustvo. Svatko se izražava na svoj vlastiti način intuitivno, naslanjajući se na osobna unutarnja znanja. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

PLESNA IMPROVIZACIJA nudi niz vježbi za jačanje, pokretljivost, otvaranje percepcije, kreiranje iznutra,snalaženje u novim situacijama i još puno toga. Odvija se u sadašnjosti što nam nosi rad sa prisutnosti. Organizam je u neprestanim unutarnjim prirodnim promjenama, tako da nam je i pokret uvijek nov.Svjesnost sebe i prostora uvelike nam omogućuje otkriti nove načine i putove protoka vlastitog sebe kroz tijelo. Rad s tijelom okrenutim introspekciji otkriva nam čitav osobni unutarnji i vanjski Svemir.

Počinje se ulaskom u tijelo, nastavlja sa zagrijavanjem i radom s energijom, koristi se meditacija i vizualizacija te se osvještava disanje koje je sastavni element čitavog procesa. Kroz praksu opuštanja i introspekcije osluškuje se tijelo, otvara unutarnji sluh: memoriju zapisanu u stanicama, organima, tekućinama i energiji. Nastavlja se otvaranje pokreta iz unutarnjih organa i stanja te uspostavlja komunikacija i odnosi s prostorom i drugima u prostoru.

Prostor koji se istražuje također je unutarnji i vanjski. Tijelo reagira i u komunikaciji je sa svim nevidljivim i vidljivim oko sebe. Pomalo se otvara unutarnji mikrosvemir koji potiče autentični, organski, prirodni pokret kojeg se dalje pušta kroz improvizacijske putove u beskonačnom polju kreacije gdje je sve frekvencija, tj . vibracija i val.

Svaka radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem. Ovaj put je tema  SPIRALNI TOK energije kralježnice, svemira, zvuka, svijetla i DNK. Istraživat ćete kretnju u stanicama koja je prožeta s čitavim Svemirom. Inspiracija je zračenje jezgre stanice i toka valova koji se neprestano kreću, protiču i šire. Ronimo duboko unutar sebe i puštamo vani.

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, istraživač duše i tijela s dugogodišnjom plesnom praksom kao pedagog i plesačica te autorica izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, Self Moving, Istraživanje pokreta,Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd. Također radi i glazbenu improvizaciju. Zanimaju je tematike duše, prirode i svemira kao i iscjeljujući aspekt kreacije i prirode. U području plesa počinje sa suvremenim plesom te se postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju svjesnosti i tijela uz plesnu improvizaciju. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima gdje se spaja s prirodnim elementima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem, meditacijom, biljkama i masažama. Autorski projekt Svjesnost i Pokret vodi niz godina. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama koje su također i polje istraživanja. Članica je HULU-a i UPUH-a.

RSS 2.0 | trackback