CIKLUS 4 /SVJESNOST I POKRET: Istraživanje kontakta

Objavio admin, 12/12/2023, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Iduća radionica ciklusa radionica Svjesnost i pokret će se održati u nedjelju 17. prosinca od 10:30 do 12:30 sati u Plavoj dvorani Doma Mladih (Ulica slobode 28, Split)

SVJESNOST I POKRET je ciklus radionica koji se odvija u suradnji s Kolektivom Style Force-Split u Plavoj dvorani u Domu Mladih četvrtu godinu za redom, a koji se sastoji od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i kreaciji. Autorica i voditeljica projekta Svjesnost i pokret je Nataša Pavlov.

Na susretima se istražuju teme koje se tiču percepcije i svjesnosti čovjeka kroz improvizaciju plesa i pokreta dok se paralelno uči o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra preko različitih vježbi koje se tiču unutarnjih stanja, protoka i procesa u tijelu dok plešemo. Duša, tijelo i um kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Temelj rada je protok energije kroz tijelo i improvizacija s kojom idemo u svim smjerovima iznutra prema vani. Improvizacija otvara i razvija tjelesnu inteligenciju i širi percepciju te nam pomaže snalaženje u momentu kreacije. Protok energije kroz tijelo je usko vezan za samospoznaju, jakost, razvoj i puštanje sebe u sadašnjosti.

Radionice su otvorene za sve koje zanima unutarnji i vanjski rad s pokretom, plesom i tijelom, bez obzira na prijašnje iskustvo. Odvijaju se jednom mjesečno i svaka radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem i sadržajem iz beskonačnog pogleda na život, pokret, ples i tijelo. Fokus istraživanja je na senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

Tema nove radionice u prosincu je ISTRAŽIVANJE KONTAKTA.

Prolazit ćete kroz kontakt improvizaciju i kroz situacije u kretanju s partnerom i drugima u prostoru te proučavati kontakt općenito kao komunikaciju, dodir i kao energiju.

Ciklus 4/ SVJESNOST I POKRET se sastoji od kombinacije istraživanja unutarnjeg mikrosvemira i umjetničke kreacije u izvedbi pa ćemo tako ovaj proces posvetiti i kreativnom karakteru pokreta i plesa. Polaznicima radionica će biti otvorena solucija raditi na svom izrazu u solu, duetu ili grupnoj improvizaciji, koje planiramo naknadno prezentirati publici kao radni umjetnički proces u vremenu u kojem dogovorimo.

Info na mail / natasapavlov@hotmail.com

Radionice se organiziraju i održavaju na donacije, predložena donacija je 10 €.

Predavanja su i na engleskom jeziku.

Sa sobom ponijeti udobnu odjeću za pokret, plešemo bosi i koristimo pod kao sastavni element s kojim radimo. Toplo se obući jer je dvorana malo hladnija.

RSS 2.0 | trackback