Radionica fraktalnog crtanja

Objavio admin, 12/12/2023, pod: AKTIVIST, EDUKACIJA, OPEN BOX

U četvrtak 14. prosinca 2023. u prostoru Open Box knjižnice u Domu mladih Split udruga Aktivist organizira radionicu fraktalnog crtanja. Radionica počinje u 20 sati.

Metoda fraktalnog crteža (MFC) oblik je art terapije. Puni naziv metode je “Fraktalna metoda analitičke dijagnostike, prognoziranja i korekcije čovjekova stanja”. Terapijsku metodu osmislila je Tanzilija Polujahtova, klinička i obiteljska psihologinja koja radi i djeluje u Rusiji. Od 1991. godine, kada je osmišljena ova metoda, Tanzilija Polujahtova napravila je mnogobrojne kliničke testove i studije koje pokazuju činjenicu da su se ljudi koji su crtali fraktale brže oporavljali od svojih bolesti. U Hrvatskoj se fraktali crtaju od 2011. godine.

Terepeutska metoda fraktalnim crtežom počiva u uočavanju fraktalnosti, odnosno fraktalne geometrije u čovjeku. Naš živčani sustav ima fraktalnu strukturu, a organizam je uređen kao složen sustav u kojem se nalazi jedan od najznačajnijih fraktala – DNK.

Iako je nemoguće u jednom ciklusu radionice upiti svo znanje o ovoj metodi te za takvo nešto postoje specijalizirane radionice koje u HR provodi Martina Kosec uživo i online, ono što ćemo naučiti 14.12. u Open Box knjižnici je kako se samoregulirati pri nekontroliranoj struji misli tj. uslijed “overthink-anja” koristeći samo intuiciju, papir i drvene bojice. Nakon kratkog uvoda i uputa o crtanju i samog crtanja, analizirat ćemo nasumično odabrane boje i naše crteže.

Prijave na +385981817570 (WhatsApp)
Broj polaznika je ograničen na 8 ljudi.
Na radionici bit će osigurani papir i drvene bojice, ali poželjno je ponjeti i svoje (zbog potražnje za istim bojama).

RSS 2.0 | trackback