Deseta radionica Ciklusa radionica svjesnost i pokret

Objavio admin, 20/06/2022, pod: EDUKACIJA, PLAVA DVORANA, SNAGA STILA

Deseta radionica u ciklusu istraživanja Svjesnost i Pokret koji ide jednom do dva puta mjesečno u Domu Mladih u periodu od listopada 2021. do lipnja 2022. održati će se u nedjelju, 26. lipnja, od 11 do 13:30 sati u Plavoj dvorani Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Voditeljica: Nataša Pavlov

Prijave i informacije: natasapavlov@hotmail.com

Ciklus se sastoji od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i prostoru. Svaka radionica je drugačija od prethodne i bavi se novim istraživanjem. Pristup polaznicima je individualan dok je rad univerzalan. Radi se kroz improvizaciju plesa i pokreta, a paralelno učite o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra. Duša, tijelo i um zajedno kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionica u lipnju je posvećena tematici protoka. Istraživat će se protok energije kroz tijelo u odnosu na energiju zemlje i Svemira.

“Krenut ćemo od upoznavanja protoka energije atoma, istraživati funkcije unutarnjih organa i protok daha. Zanima nas kako pustiti tijelo svojim putem. Radimo na osluškivanju i promatranju unutarnjih zbivanja koje kroz niz vježbi za tijelo, um i pokret puštamo vani. Počinjemo meditacijom, dalje istražujemo kroz vizualizaciju te nastavljamo s pokretom u prostoru. Prolazimo vježbe za jačanje i protok tijela i emocija, za razvijanje kreativnosti, upoznavanje pokretljivosti i otvaranje percepcije. Također, tu je i učenje o plesnoj improvizaciji koja nosi kreiranje i snalaženje u novim situacijama, a samim tim osvještavamo prisutnost u sadašnjem trenutku. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu i dubini procesa rada. Osluškujemo tijelo koje nosi u sebi memoriju zapisanu u stanicama, organima, mišićima, fasciji, tekućinama itd. Prolazimo istraživanje kroz unutarnji mikrosvemir, radimo s važnim centrima u tijelu i tokovima energije uz buđenje vlastitog pokreta u beskonačnom polju kreacije.
Kako je organizam je u neprestanim unutarnjim prirodnim promjenama,tako je i pokret uvijek nov. Kreacija pokretom kroz plesnu improvizaciju oslobađa naš unutarnji jezik vani kroz spiralu, pad, skok, okret, pauzu i sve ostalo što se dogodi u trenutku tu sad, a naša namjera je pustiti što dođe. Svatko od polaznika se izražava na svoj vlastiti način, rad je vrlo intuitivan i naslonjen na osobna unutarnja znanja i sluh.
Osvještavamo i komunikaciju i odnose s prostorom i drugima u prostoru. Prostor koji istražujemo je također unutarnji i vanjski. Svjesnost sebe i prostora uvelike nam omogućuje otkriti nove načine i puteve protoka vlastitog sebe kroz tijelo.” – voditeljica Nataša Pavlov o radionici.

Radionica je namijenjena svima koje zanima rad s pokretom, plesom i tijelom.

Nataša Pavlov je interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, muzičar, istraživač, pedagog, plesačica i autorica brojnih izvedbi koje su orijentirane ka plesnoj i glazbenoj improvizaciji. Neke od autorskih izvedbi koje je radila su: Spektralni pomak, SelfMoving, Percepcije pokreta, Istraživanje pokreta, Varijacije bez ponavljanja, Introspekcija, Protok, Osjetljivost prostora itd.
U području plesa počinje 2003. sa suvremenim plesom, a 2007. se upoznaje sa improvizacijom gdje pronalazi sebe te se postepeno sve više posvećuje svom vlastitom istraživanju svjesnosti i tijela kroz pokret i ples. Samostalno istražuje ples, pokret i unutarnji razvoj duše u različitim prirodnim ambijentima radeći sa prirodnim elementima. Okrenuta je i radu sa samoiscjeljenjem, meditacijom i masažama. Sva svoja iskustva prenosi u različitim djelima i radionicama koje su također i polje istraživanja. Radionice vodi niz godina u Splitu, Kaštelima i na Visu. Članica je HULU u UPUH.

Radionice se održavaju u suradnji sa Kolektivom Style Force -Split u Plavoj dvorani u Domu Mladih

RSS 2.0 | trackback