Izvještaj: Cirkusiranje

U nedjelju 20.09. u organizaciji Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse održano je ”Cirkusiranje!” na Turskoj kuli u Splitu.

Program je započeo u 16.00 sati radionicama pet različitih cirkuskih disciplina – hula hoop, zračni krug, trapez ,svila i uže – za nešto više od 35 polaznika u vodstvu članica udruge Ivane Vukušić, Natalije Borjan, Antee Marinović, Mie Bradić i Antonie Vuletić.

Nakon radionice održan je sada već tradicionalni godišnji Cirkviz – kviz znanja pod vodstvom Dasena Petrića, a natjecalo se 10 ekipa od kojih su prve tri osvojile bogate nagrade.

U 19.30 je izvedena Mala noćna mora, cirkuska predstava za djecu u produkciji zagrebačke udruge Tricycle Trauma. Predstava suvremenog cirkusa za djecu i mlade nastala je prema istoimenoj dvojezičnoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene.

Malo iza 21.00 sat započeo je 3. Open stage pred 200-ak gledatelja, a izvođači koji su se predstavili bili su Ula Komik, Maria Lopez, Delia Ceruti, Polina Mytko, RGB Crew, Natalija Borjan i Klapa Klapa bubnjarski ansambl. Open stage su vodile klaunese Mirta Lučin i Dajana Džafo.

Za sve koji prate dugogodišnji rad udruge, Open stage je poznat pod starim nazivom Cabaret, a radi se o manifestaciji u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus u formi kratkog performansa.

Za glazbenu pozadinu cijelog dana zaslužni su bili DJ-evi Alen M. i Indlovu.

Cjelokupni program se realizirao uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i Grada Splita, a dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

RSS 2.0 | trackback