Javni poziv “POSVOJI PROSTOR”

Objavio admin, 13/01/2021, pod: aktualno

U organizaciji platforme Culture Hub Croatia, 30. siječnja 2021. započinje novo izdanje projekta Praznine koji je u 2020. godini realiziran kao reakcija na višegodišnju problematiku rastućeg masovnog turizma. Projektom Praznine otvaramo prostore u splitskoj gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke svrhe te ih dajemo na korištenje umjetnicima i građanima “van sezone”, tijekom zimskog perioda. 

U okviru programa Praznine2021, osim prenamjene prostora u staroj gradskoj jezgri u otvorene ateljee odabranih umjetnika, kroz otvoreni kalendar omogućujemo svim građanima i ostalim udrugama civilnog društva u Splitu da se uključe u inicijativu, “posvoje” jedan od prostora i oblikuju grad u ovom zimskom periodu.

Više o pozivu Posvoji prostor: http://culturehubcroatia.hr/hr/adopt-a-space-2/

Zainteresirani građani, kolektivi, udruge i umjetničke organizacije mogu prijaviti program tako da u formularu na LINKU odaberu željeni datum (u periodu od 30. 1. do 20. 2.) i prijave aktivnost koju bi htjeli organizirati. Održavanje događanja koja zahtijevaju prisutnost većeg broja posjetitelja u isto vrijeme ove godine nije moguće (tj. ovisit će o novim odlukama i epidemiološkim mjerama na snazi), zato potičemo prijedloge kreativnih načina posvajanja i korištenja prostora.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback