Kako mediji pristupaju kulturi?

Objavio admin, 26/07/2023, pod: KLFM, OKRUGLI STOL, RAZRED

Pridružite se na hibridnom radijsko-diskurzivnom događanju koje propituje ‘Kako mediji pristupaju kulturi danas?’ a koje će se održati u prostoru Razreda Doma mladih 16. kolovoza od 19 do 20 h.

Urednici i novinari community radija KLFM, Dario Dunatov i Kristina Tešija, osvrnut će se na medijsku produkciju sadržaja vezanih uz teme iz kulture i umjetnosti na primjerima lokalnih i nacionalnih medija, kako mainstream, tako i onih nezavisnih. Diskusiju će pratiti slušaonica nekih primjera produkcije radijskog sadržaja posvećenog kulturi i umjetnosti na radiju KLFM, kao i smjernice pristupanju ovim temama. Ove su smjernice namijenjene ne samo onima koji ovakav medijski sadržaj produciraju, već i onima koji ga konzumiraju.

Koje su zamke suvremenog novinarstva? Koje su to teme koje ostaju ispod tepiha? Čije glasove imamo priliku slušati i čitati? Gdje je, naposlijetku, nestala kritika umjetničke i kulturne produkcije?… Ovo su neka su od pitanja koja planiramo otvoriti na druženju.

Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima i građankama, a posebno onima koji rade u medijima, kao i onima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama i koji imaju priliku i dužnost uputiti mlade na kvalitetan medijski sadržaj, ali ih i osposobiti za kritički pistup istom.

Događanje je organizirano u suradnji KLMF-a s udrugom Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnikom portala Kulturpunkt.hr. Događanje se održava u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno.MOV”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

RSS 2.0 | trackback