KROVNA TEMA: Boris Poljak

Objavio admin, 11/04/2023, pod: DRUŽENJE, KLFM, MKC, OKRUGLI STOL, RAZRED

Pridružite se u utorak 18. travnja 2023. u novom razgovoru u sklopu programa “Krovna tema” koji provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM.

U utorak 18. travnja u prostoru Razreda Doma mladih, s početkom u 18h, gost Krovne teme je Boris Poljak, predsjednik Kino kluba Split, u kojem posljednih 40 godina sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalnih filmova kao snimatelj ili autor. Poljak kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih i nekoliko dugometražnih filmova, dok je u svojstvu redatelja autor sedam filmova. Voditelj je mnogih radionica i nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima.

S Borisom Poljakom razgovarat ćemo o djelovanju, radionicama i aktivnostima Kino kluba Split, o lokalnoj i hrvatskoj filmskoj sceni, filmu općenito i, naravno, o Poljakovim autorskim projektima s naglaskom na posljednji film “Horror vacui” koji je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

Razgovori su zamišljeni kao participativni susreti pa su svi okupljeni dobrodošli uključiti se vlastitim pitanjima i komentarima. Za one koji se ne mogu pridružiti u Razredu, snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje.

Program “Krovna tema” ima za cilj upoznati javnost s temama iz kulture, umjetnosti i lokalne politike njegujući kulturu dijaloga kroz razgovor s relevantnim akterima. Program će obuhvatiti seriju od ukupno šest moderiranih polemika otvorenih za javnost tijekom proljeća i jeseni 2023., a vodit će ih Dario Dunatov i Kristina Tešija, nezavisni novinari u kulturi i radijski urednici na KLFM-u.


Program je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback