Mladi izlažu: Anton Davidović društvenu kritiku formira serijom akrila

Objavio admin, 18/10/2021, pod: INFO ZONA, IZLOŽBA

U srijedu, 20. listopada, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu”.

Akademski slikar Anton Davidović rođen je u Johannesburgu, a u Hrvatskoj živi od 2006. godine te je diplomirao na UMAS-u. Predstavlja se serijom akrila na platnu pod nazivom “Subjektivni fenomeni II” pomoću kojih formira društvenu kritiku.

– Autor se referira na povijesne i kulturološke događaje, osobna stanja kroz introspekciju, međuljudske odnose te simbolička značenja pomoću kojih formira društvenu kritiku. Njegovi radovi aktualan su primjer tema koje u sve većoj mjeri zaokupljaju mlade. Mračne su, sirove, pune pitanja i iskrene. Putokaz su za promišljanje o ljudskosti koju bi trebali njegovati i samoopažanju koje bi trebali razvijati kako ne bismo postali apatični, (samo)destruktivni i prazni – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Anton je rođen 1993. u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici. U Splitu živi od 2006. godine gdje 2011. godine završava srednju Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju te stječe zvanje grafičkog tehničara. Diplomirao je na Odsjeku za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi redovitog profesora Viktora Popovića. Sudjelovao je na više skupnih i samostalnih izložbi.

Cijeli programu događanja u Klubu Zona pogledajte na klubzona.net.

RSS 2.0 | trackback