NMG@PRAKTIKA 2025 – javni natječaj za izlaganje

Objavio admin, 21/06/2024, pod: MAVENA, NOVOSTI

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2025. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA.

LINK NA PRIJAVNI OBRAZAC

Rok za prijave je 14. srpnja 2024. do 23:59

EDIT: Rok  je produžen do 25. srpnja 2024. do 23:59

Poziv umjetnicima otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u 2025. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta / skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

Prijave će razmatrati vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, fotografkinja Glorija Lizde, kustosica i povjesničarka umjetnosti Jelena Šimundić Bendić te dizajner Nikola Križanac.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2024. godine na web stranici udruge Mavena (mavena.hr) te će prijavitelji/ce biti obaviješteni/e mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte na mail: home@mavena.hr

NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Domu mladih u Splitu. 2025. će biti trinaesta godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano preko sto samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

LINK NA ARHIVU NMG@PRAKTIKA 

_

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Platformom Doma mladih, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Umjetničkom akademijom u Splitu, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.

RSS 2.0 | trackback