NOĆ CIRKUSA 2023 SPLIT

Cirkus Kolektiv vas sa zadovoljstvom poziva na manifestaciju NOĆ CIRKUSA 2023 SPLIT koja će se odražati 17. 18. i 19. studenoga 2023. u Domu mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Noć Cirkusa (La Nuit du Cirque) međunarodni je događaj u organizaciji Territoires de Cirque i predstavlja ujedinjujući i svečani trenutak koji se odvija svake jeseni kako bismo zajedno prikazali vitalnost i raznolikosti ove popularne i zahtjevne vrste umjetnosti. Noć Cirkusa (La Nuit du Cirque) je posvećena promicanju društvene i ekološke obveze suvremenog cirkusa kao i njegove interkulturalne i međugeneracijske dimenzije.

PROGRAM

17.11., PETAK
19:00h, Beton kino (Dom mladih)
PROJEKCIJA FILMA KRALJIČIN UTJECAJ
Kraljičin utjecaj (Hiko – nestajuća kultura u Tongu) dokumentarni je film o nestajućoj kulturi polinezijskih žena žonglerki u Kraljevini Tongo. Kroz svoje osobne priče žene dijele povijest i Hiko kulturu kroz vidljiv utjecaj kraljice Salote na ovaj tradicionalni ples (vještinu) i osnaživanje žena na tom udaljenom otoku.

Redateljica: Paprika Leaverton
Jezik: engleski
Trajanje: 62′
Godina proizvodnje: 2022.
Produkcija: Walkabout production
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GF1qEXxlsFo

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

18.11., SUBOTA
19:00h, Mala scena (Dom mladih)
PREDSTAVA THE OVERCOATS TALIJANSKOG CIRKUSKOG UMJETNIKA DAVIDEA PERISSUTTIA.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Više o predstavi saznajte na LINKU.

19.11., NEDJELJA
10:00-12:00h, Mala scena (Dom mladih)
IZGRADI SVOJU GLUPOST_RADIONICA FIZIČKOG KAZALIŠTA BY DAVIDE PERISSUTTI

Prijave putem LINKA.

Više informacija o radionici na LINKU.

_

NOĆ CIRKUSA je međunarodni događaj koji su pokrenuli i organizirali: Territoires de Cirque uz potporu Ministarstva kulture Francuske, u suradnji s Francuskim institutom i uz potporu Circostrade, circusnext-a, ProCirque (Švicarska), BUZZ (Njemačka), FFEC – Francuska federacija cirkuskih škola, FEDEC-a (Europske federacije profesionalnih cirkuskih škola i mreža Grand CIEL.

Gostovanje talijanskog umjetnika Davidea Perissuttia odvija se kroz projekt SOLO BUT NOT ALONE.

Prikazivanje filma Kraljičin utjecaj se odvija u sklopu Kino Cirkusa koji se od 2022. godine provodi kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova. Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena.

Noć cirkusa u Hrvatskoj odvija se u sklopu aktivnosti Nacionalne cirkuske platforme.

Događaj u Splitu organizira Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse.

Rad udruge Cirkus Kolektiv je podržan od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija i Grada Splita.

RSS 2.0 | trackback