OTVOREN JAVNI POZIV ZA ILUSTRATORE I ILUSTRATORICE

Objavio admin, 12/07/2023, pod: NOVOSTI, obavijesti, QUEERANARCHIVE, REAKCIJA

Platforma “Culture Hub Croatia”, QueerANarchive i udruga Jutro, objavljuju javni poziv za kreativne ilustracije na temu “Prostori tolerancije”.

rok: 31. srpnja 2023. / prijave na info@culturehubcroatia.hr

Natječaj je otvoren za ilustratore i ilustratorice u Republici Hrvatskoj, a autori/ce tri najbolje ilustracije bit će nagrađeni/e svaki/a s 300 EUR (bruto iznos). Selekcija najboljih ilustracija bit će izložena u kreativnom hub-u Prostor u Splitu, u kolovozu.

“Prostori tolerancije“ (SPOT) naziv je kreativnog programa koji se bavi problemom diskriminacije i mržnje prema migrantima i LGBTIQ+ osobama u Hrvatskoj. U ovom projektu koriste se potencijali umjetnosti za rješavanje važnih pitanja diskriminacije i mržnje. Kombiniraju se umjetničke intervencije s edukativnim programima ne samo kako bi se ovaj problem učinio vidljivijim i podigla svijest na lokalnoj razini, već i kako bi se potaknulo ljude na akciju. Holistički SPOT program, između ostalog, uključuje i kreativnu komunikacijsku kampanju u sklopu koje se objavljuje ovaj poziv za ilustratore/ice.

Traži se vizualni prijedlog koji će potaknuti ljude na aktivno kreiranje inkluzivne i tolerantne društvene klime. Pozivaju se ilustratori/ice da prikažu u kakvom društvu žive ili u kakvom društvu bi voljeli živjeti, da ispričaju priču ili situaciju iz osobnog iskustva ili iskustva svojih bližnjih. Ovo je prilika da se kroz kreativne ilustracije podigne svijest o važnosti razumijevanja “drugih” i prihvaćanja različitosti te potakne stvaranje pozitivnog i inkluzivnog društva za buduće generacije.

Ilustracije, uz naslov rada, kratki opis i kratku biografiju (max. dvije kartice teksta), potrebno je dostaviti na mail: info@culturehubcroatia.hr najkasnije do 31. srpnja s naznakom “SPOT poziv za ilustratore”. U sklopu ovog poziva primaju se isključivo ilustracije (ne i umjetnički radovi u drugim medijima).

Svaki autor/ica ima pravo poslati samo jedno rješenje. Poželjno je da dimenzije rada budu formata A3 (pdf i jpg). Za sva dodatna pitanja autori/ce se mogu obratiti na mail.

Tri najbolje ilustracije bit će odabrane početkom kolovoza od strane članova projektnog tima – predstavnika triju partnerskih organizacija: Culture Hub Croatia (Jasmina Šarić, Marina Batinić), QueerANarchive (Tonči Kranjčević Batalić) i Jutro (Petra Matić). Osim već spomenute novčane nagrade od 300 EUR, autori/ce nagrađenih ilustracija bit će promovirani/e na nacionalnom i međunarodnom nivou (kroz partnerstvo s Minority Rights Group Europe), a selekcija ilustracija bit će izložena u kreativnom hub-u Prostor, u Splitu, u kolovozu.

Projekt je omogućen zahvaljujući Minority Rights Group Europe i PILnet, u okviru projekta MARIO financiranog iz programa Europske unije: Citizens, Equality, Rights and Values Programme (2021-2027).

RSS 2.0 | trackback