Radionica eksperimentalne analogne fotografije

Objavio admin, 10/07/2023, pod: EDUKACIJA, QUEERANARCHIVE

LGBT centar Split poziva na Radionicu eksperimentalne analogne fotografije, koja će se odražati u utorak, 11. srpnja, s početkom u 18 sati u prostorima LGBT centra Split (Ulica kralja Tomislava 8A).

Radionica će započeti kratkim uvodom kojim će se polaznici upoznati s mogućnostima manipulacije fotografijom, odnosno eksperimentalnim tehnikama koje se mogu kreativno iskoristiti pri razvijanju filma i samih fotografija, a s ciljem postizanja željenog efekta. Time će ujedno savladati osnovna znanja o korištenju aparata, pribora i kemikalija potrebnih za fotografiranje, razvijanje filma te razvijanje samih fotografija.

Radionica je besplatna. Svaki polaznik će dobiti analogni film, a oni koji ne dođu s vlastitim aparatom, dobit će jedan na posudbu. S ciljem savladavanja gore spomenutih ekperimentalnih tehnika polaznici će izraditi vlastiti seriju fotografija, odnosno, upravo na svojim foto radovima će iskušati mogućnosti eksperimentiranja/manipuliranja.

Event se realizira u okviru projekta “LGBT centar Split”. Projekt “LGBT centar Split” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback