POPRAVLJAONICA

Pridružite se na Popravljaonici u utorak 28.11.2023. od 17:30 do 19:00 sati u prostoru “Galerije kluba Kocka” u podrumu Doma mladih Split (Ulica slobode 28, Split).

Popravljaonica je događaj na kojem imate priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u obrazac za popravke. Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako volonterima da znaju što mogu očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od volontera nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i “Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste.

Obrazac za popravke se nalazi na LINKU.

Udruga Permakultura Dalmacija Popravljaonicu planira održavati nekoliko puta godišnje i za to će im trebati što veći broj volontera/ki popravljača/ica pa ako ste taj ili znate nekoga da podijelite im obrazac u kojem je poziv za iste koji se nalazi na LINKU.

Slobodno svratite ako i nemate nikakav predmet za popraviti možda si barem uzajamno popravimo raspoloženje.


Događaj je organiziran u sklopu projekta “Smanjimo otpad mijenjajući navike!” kojeg sufinancira Grad Split iz Javnog poziva projekata iz područja zaštite okoliša.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.

RSS 2.0 | trackback